El Club de Rugby Sant Cugat perd amb un rival directe i s'allunya de la fase d'ascens

El primer equip masculí, que ha perdut amb el CAU València, ha de jugar els dos últims partits de lliga, un xoc ajornat amb el CN Poble Nou i té pendent una resolució contra la UER Montcada

Quan tan sols falten 2 jornades perquè finalitzi la lliga del grup B de la Divisió d'Honor B, el primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat s'ha acomiadat de qualsevol possibilitat de jugar la fase d'ascens a la màxima categoria estatal. Els de Lewis Williams, que aquesta temporada 2018-2019 s'ha estrenat a la banqueta local, han perdut (29-36) contra el CAU València, que amb 81 punts i com a segon classificat de la lliga regular, acompanyarà el Bantierra Fénix Zaragoza, líder destacat amb 94 punts, a jugar la fase d'ascens. Amb aquesta derrota, el CR Sant Cugat perd 2 posicions en la classificació i baixa fins a la 5a plaça de 12 equips, amb 65 punts, a 1 punt de l'RC L'Hospitalet i a 3 punts del CP Les Abelles.

Segona derrota a casa en 10 partits

Aquest dissabte, 2 de març, a la tarda, el CR Sant Cugat, davant unes 200 persones, ha encaixat la segona derrota en la lliga a la ZEM La Guinardera, dels 10 partits que hi ha jugat, on ha guanyat 8 encontres. La primera va ser contra el líder en la sisena jornada del campionat, per 7 punts a 32.

Club de Rugby Sant Cugat CAU València març 2019

Els jugadors del Club de Rugby Sant Cugat i el seu cos tècnic després de perdre el partit. FOTO: Àlex López Puig

El CAU València capgira un 22 a 3

Els pimers 3 punts del partit els ha aconseguit el CR Sant Cugat quan només s'havien jugat 4 minuts, tot i que el CAU València ha empatat (3-3) en el minut 9. Després de fer el 10 a 3 en el minut 16, els blanc-i-blaus han portat el pes del partit. Fruit d'aquesta superioritat, els de Lewis Williams han situat un 22-3 en el minut 31 que feia difícil la victòria visitant. Però no ha estat així. Ja abans de marxar al descans, els valencians han aprofitat un greu error defensiu dels locals per situar un 22 a 10 en el marcador, en el minut 36. La segona meitat ha estat clarament de color visitant. L'equip vermell-i-negre ha anat remuntant fins a aconseguir el definitiu 29-36 en el minut 26 d'aquest segon temps. El marcador ja no s'ha mogut més.

Partit ajornat al camp del CN Poble Nou

En partit corresponent a la 19a jornada de lliga, el CR Sant Cugat visitarà el pròxim dissabte, 9 de març, a les 16 hores, el CN Poble Nou, 6è amb 61 punts, amb 4 punts menys que els santcugatencs.

2 jornades per acabar

Després d'aquest partit amb el CN Poble Nou, el CR Sant Cugat jugarà al camp de l'RC L'Hospitalet i a la ZEM La Guinardera contra la UER Montcada, 11è i penúltim amb 27 punts.

Joel Moraira: "En la segona part no hem tingut ni el joc, ni el control ni la iniciativa del primer temps"

Joel Moraira, jugador del CR Sant Cugat, ha explicat després del partit que "en la primera part hem ofert un gran joc, el control i la iniciativa del partit, i en la segona no hem tingut ni el joc, ni el control ni la iniciativa, i s'ha vist reflectit en els punts i en el joc. En la segona part ens ha faltat un director de joc, i se'ns ha trencat l'ordre i la iniciativa". Moraira ha reconegut que aquest "era un partit clau per dir volem estar a dalt, podem estar a dalt. Hem volgut, però no hem pogut". Amb tot, el santcugatenc considera que "hem de seguir lluitant perquè encara estem pendents de la resolució de la federació espanyola per alineació indeguda de la UER Montcada en el partit que vam perdre (41-12) al seu camp. A més, ens queden 3 partits de lliga per jugar. Hem de seguir somiant".