Pol Galbas, un golejador que enlluerna en la seva cinquena temporada a l'OK Lliga

El de Sant Cugat, de 25 anys, juga al Recam Làser Club Hoquei Caldes, en la màxima categoria de l'hoquei sobre patins espanyol

Aquesta està sent la cinquena temporada de Pol Galbas Pedrol a l'OK Lliga, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins espanyol. En fa dues que el de Sant Cugat, que té 25 anys, defensa els colors del Recam Làser Club Hoquei Caldes i, amb anterioritat, ha jugat una temporada a l'Igualada HC i dues al CP Calafell. Tot i viure a Mira-sol, Galbas no ha jugat mai amb el Patí Hoquei Club Sant Cugat. Fins a la categoria benjamí va jugar a l'Hoquei Jesús Maria i Josep i, en aleví, ho va fer al CE Cornellà. D'infantil a júnior va militar al FC Barcelona, on va arribar a debutar amb el primer equip a la pista del SHUM Maçanet, en partit d'OK Lliga. Ja en el seu segon any de júnior, a banda de jugar en la seva categoria, ho feia, també, amb el segon equip del Barça, a la categoria de plata.

14 gols a l'OK Lliga

Pol Galbas celebrant un dels 14 gols que ha fet aquesta temporada a l'OK Lliga. FOTO: Kilian Càtedra

Amb el Recam Làser CH Caldes juga en la posició de mig-davanter ofensiu i, fins ara, ha fet 14 gols. El seu equip és 11è a la lliga de 16 conjunts i la temporada passada va caure en semifinals en la Final Four de la Copa de la CERS, a la pista del Viareggio (Itàlia).

Com a jugador de la selecció espanyola ha guanyat un Campionat del Món Sub-20 i s'ha penjat dues medalles de plata en els europeus sub-17 i sub-20.

Jugar en un dels grans

Pol Galbas, en un partit d'OK Lliga contra el FC Barcelona. FOTO: Kilian Càtedra

Per a Galbas, la seva il·lusió "és tenir la possibilitat algun dia de viure de l'hoquei sobre patins, en un club d'elit mundial que aspiri a tot. Aquest és l'objectiu de qualsevol esportista professional". Al Recam Làser CH Caldes s'hi troba molt a gust: "Estic content a Caldes. És un equip jove de molta qualitat". A més, aquesta temporada, 2017-2018, el seu pare, Lluís Galbas, que ha entrenat diferents equips al PHC Sant Cugat, és el segon entrenador del Recam Làser CH Caldes. El seu germà Joan també és jugador, i en aquests moments està jugant al Dinard, equip de la primera divisió francesa.

"L'hoquei sobre patins m'aporta molta felicitat i també desconnexió. Sempre estic motivat per jugar. Aquest esport forma part de mi des de fa molts anys", assegura. "Vaig començar a patinar quan tenia 2 o 3 anys. Anava a veure el meu pare, que era l'entrenador del CH Mataró a l'OK Lliga", afirma.

Galbas: "M'agradaria que el PHC Sant Cugat pugés"

A Galbas li agradaria veure l'equip de la seva ciutat, el PHC Sant Cugat, a la màxima categoria estatal: "M'agradaria que pugés, s'ho mereix. Sant Cugat és la meva ciutat i seria una satisfacció".

Pol Galbas té la carrera d'econòmiques i, en l'actualitat, està cursant un màster. Aquesta temporada 2017-2018 entrena un equip aleví a l'Hoquei Jesús Maria i Josep, club on va començar a jugar a l'hoquei sobre patins.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem