Es constitueix l'Ajuntament Sant Cugat, investint la primera alcaldessa d'ERC a la ciutat

Els nous regidors de Sant Cugat prenen possessió del càrrec aquest dissabte, 15 de juny

Els nous 25 regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, sortits de les eleccions municipals, prenen possessió del seu càrrec en la sessió de constitució del nou Ajuntament, aquest dissabte 15 de juny, a les dotze del migdia. Un cop prometin o jurin el càrrec, hauran d'escollir la pròxima alcaldessa de Sant Cugat, que amb tota seguretat serà Mireia Ingla, després de l'acord de govern al qual han arribat aquest mateix divendres, 14 de juny, ERC, PSC i CUP per assolir la majoria absoluta i governar la ciutat. Un acord que es presentava el mateix divendres al vespre en un acte a L'Ateneu Santcugatenc. Mireia Ingla serà la primera alcaldessa d'ERC a la ciutat des de la restauració de la democràcia, i la tercera de la història del partit a Sant Cugat.

Més info: ERC, PSC i CUP pacten governar Sant Cugat i Fortuny es queda a l'oposició

Més info: ERC, PSC i CUP arriben a un pacte "municipalista" per fer possible "el canvi a Sant Cugat"

El funcionament per escollir alcaldessa estableix una primera ronda en què una majoria absoluta (13 regidors) pot proclamar una candidata. Si cap candidat assoleix majoria absoluta, la cap de llista de la formació més votada en les eleccions municipals seria proclamada alcaldessa.

Des de les eleccions municipals del 26 de maig hi ha hagut diverses negociacions a diferents bandes per teixir una majoria absoluta que permeti formar govern. Unes negociacions que finalitzaven aquest divendres amb el pacte a tres bandes entre ERC, el PSC i la CUP.

Presentació del pacte de govern entre ERC, PSC i CUP. FOTO: Bernat Millet

Presentació del pacte de govern entre ERC, PSC i CUP. FOTO: Bernat Millet

 

Coneix els 25 regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat:

Més info: Els 25 nous regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat

Els possibles escenaris de govern a Sant Cugat:

Més info: El pactòmetre de Sant Cugat: les possibilitats de govern

Més informació
 
Comentaris

Destaquem