ERC, PSC i CUP pacten governar Sant Cugat i Fortuny es queda a l'oposició

El ple d'investidura serà el 15 de juny

Mireia Ingla, la candidata d'ERC-MES, serà la nova alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, després que ERC-MES (6 regidors), PSC (4 regidors) i CUP (3 regidors) hagin arribat a un pacte per investir Ingla aquest dissabte, 15 de juny. D'aquesta manera, les tres formacions sumen 13 regidors, que és la majoria absoluta necessària per poder investir un alcalde alternatiu a la llista més votada. Amb aquest pacte, Sant Cugat afronta un canvi d'era després de 32 anys en què a la ciutat ha governat Convergència i Unió (CiU), que en aquestes últimes eleccions es presentava sota el paraigua de Junts per Sant Cugat, liderat per l'encara alcaldessa Carmela Fortuny.

Més info: ERC, PSC i CUP arriben a un pacte "municipalista" per fer possible "el canvi a Sant Cugat"

Les negociacions per formar govern a Sant Cugat han estat llargues i intenses, fins aquest mateix migdia, Fortuny ha ofert a Ingla un pacte per compartir l'alcaldia. Tot i això, l'oferta no ha tirat endavant, ja que aquest dijous, i aquest mateix divendres, l'assemblea d'ERC va avalar el pacte anomenat d'esquerres. En aquesta mateixa situació s'ha trobat el PSC que aquest dijous també va votar en assemblea pel pacte d'esquerres. De fet, les Joventuts Socialistes ja van advertir en un comunicat que la seva preferència era un pacte d'esquerres. Tot i això, les negociacions amb Junts per Sant Cugat també hi ha set, cal recordar que PDeCAT-Demòcrates (ara Junts per Sant Cugat) ja va governar amb el PSC durant gairebé un any, però l'octubre del 2017, el 155 i la convocatòria d'eleccions va fer que el PSC abandonés el govern de la ciutat.

A començament del mandat 2015-19, la que aleshores era l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ja va oferir a ERC-MES entrar al govern, ja que CiU va obtenir 11 regidors dels 13 necessaris per a la majoria absoluta, aleshores, ERC-MES, amb 3 regidors, va rebutjar el pacte de govern, perquè l'assemblea va votar en contra del pacte. Tot i això, fins en tres ocasions ERC-MES va pactar els pressupostos amb l'equip de govern.

El pacte d'esquerres ha tirat endavant tot i que hi ha hagut pressions d'última hora, amb una manifestació convocada per ADIC i l'ANC, que demanava no pactar amb el PSC, per l'aplicació del 155 l'octubre del 2017 i per la situació dels presos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem