L'Ajuntament retira la pancarta en suport als presos per ordre de la Junta Electoral

La Junta Electoral obliga a l'Ajuntament a despenjar la pancarta de la façana del consistori que reclama la 'Llibertat' pels presos polítics

La Junta Electoral de la Zona de Terrassa ha obligat a l'Ajuntament de Sant Cugat a retirar la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics i que penja a la façana de l'ajuntament. La Junta Electoral dona la raó d'aquesta manera al Partit Popular, que va denunciar la presència de la pancarta per "vulnerar les regles democràtiques".

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que acatarà la decisió i retirarà la pancarta en les pròximes hores. Tot i això, el govern santcugatenc assegura que no comparteix la resolució i continua reclamant l'alliberament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

La resolució obliga el consistori a retirar-la atenent les denúncies presentades pel grup municipal del PP en considerar que contravé la “neutralitat institucional” en l’actual període electoral. En el seu dia l’Ajuntament va presentar al·legacions considerant que no interferia en la campanya electoral i que l’exhibició de la pancarta s’ajusta a l’article 50 de la LOREG.

A més, la Junta Electoral també obliga l’Ajuntament a retirar la placa simbòlica de l’1 d’octubre que va aparèixer a la plaça del Rei durant la passada Festa de la Tardor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem