L'aigua està gestionada per Sorea a Sant Cugat FOTO: Getty Images

Política

La CUP convida a manifestar-se per la remunicipalització de l'aigua

Sant Cugat està estudiant en aquest moment la viabilitat de recuperar la gestió de l'aigua, actualment en mans de l'empresa privada Sorea

La CUP de Sant Cugat fa una crida entre els santcugatencs per tal que surtin al carrer per reclamar la remunicipalització de la gestió de l'aigua. Aquest pròxim diumenge, dia 19 de març a les 12 del migdia, tindrà lloc a l’estació del nord de Terrassa una manifestació en favor de la gestió pública del servei d’abastament de l’aigua.

Aquesta manifestació està convocada per diversos col·lectius i organitzacions d’arreu de la comarca i d’altres territoris del país que estan treballant per recuperar la gestió pública d’aquest bé comú als seus respectius municipis.

A Sant Cugat, la concessió del servei d’abastament d’aigua a Sorea s’acaba el 2019 i des de la CUP ja van plantejar la seva aposta perquè, una vegada finalitzi el contracte, la gestió torni a ser pública. "Creiem que els bens comuns s’han de gestionar des de la col·lectivitat, per tant, des de les institucions públiques", argumenta la formació anticapitalista.

El Ple municipal va aprovar la proposta de la CUP d'estudiar la remunicipalització del servei i és el que està fent en aquests moments des de l'Ajuntament. Des de l'equip de govern van explicar al TOT que s'està valorant quina és la millor gestió pel servei de l'aigua de cara als usuaris: privada, pública o mixta.

"És per això que des de la CUP de Sant Cugat ens adherim a aquesta manifestació i convoquem a la població santcugatenca a participar-hi!", finalitzen els cupaires. A més, com ja va fer en una altra ocasió, la CUP ha deixat aneguets grocs, en format paper, a diferents fonts santcugatenques.