El Centre Social i Sanitari de La Floresta acull el consultori mèdic. FOTO: Artur Ribera

Política

Sant Cugat vol una atenció primària "que doni resposta a l'actual situació de pandèmia"

En representació a Marea Blanca Sant Cugat, el Ple Municipal ha demanat l'obertura total dels CAP i consultoris amb tots els serveis i la recuperació de la figura del metge i infermer de referència

Els grups municipals de CUP Sant Cugat, Junts per Sant Cugat, PSC Sant Cugat i ERC Sant Cugat han presentat, durant el Ple Municipal (celebrat el dilluns 16 de novembre), una moció en nom de Marea Blanca Sant Cugat amb l'objectiu de cercar una atenció primària forta que doni resposta a l'actual situació de pandèmia, una moció que ha estat aprovada de manera unànime. 

Amb això, a causa la reducció de recursos que ha patit la sanitat pública en els darrers anys i a conseqüència que l'actual situació de pandèmia ha agreujat encara més la precarietat assistencial, els grups municipals han demanat "obertura total dels CAP i consultoris amb tots els serveis i dotacions de material i de personal".

A més, en la moció, les formacions polítiques han sol·licitat "el restabliment de la visita presencial, deixant la consulta telefònica només per a aquelles qüestions que es puguin resoldre per aquesta via, comptant amb la conformitat dels i les pacients, i sempre que es garanteixi una connexió ràpida i àgil".

Finalment, en la moció presentada, s'ha demanat la recuperació "de la figura del metge/ssa i la infermera de referència per a cada pacient" i la prioritat de "la despesa sanitària per a l'atenció primària, amb el compromís que arribi al 25% del pressupost de Salut, seguint les recomanacions de l'OMS".

A favor d'una sanitat pública i digne

Per a Marco Simarro (CUP Sant Cugat), regidor de Participació i Barris: "La sanitat pública garanteix el dret universal de la salut i hauria de ser un pilar fonamental de tota societat, amb unes condicions d'atendre dignament a tota la població"

A més, Simarro ha afegit que la sanitat a Catalunya "ha sofert retallades i privatitzacions, fets que han derivat en un sistema malmès. És per això que és necessari revertir la situació, i més davant l'actual pandèmia. Així que, des de Sant Cugat refermem la nostra aposta per una sanitat publica i una atenció primària que tingui un paper central en el sistema".

Pel que fa a Núria Fernández, regidora de Junts per Sant Cugat: "L'atenció primària és necessària per fer front a l'emergència. Amb la pandèmia, es fa més evident que mai, ja que els santcugatencs tenim dret a una sanitat pública i digne".

D'altra banda, Pilar Gorina, regidora de PSC Sant Cugat ha detallat que les situacions de la COVID-19 "posen de manifest que s'ha de millorar el sistema sanitari. S'han de revertir les retallades dels últims 10 anys i és necessari augmentar els recursos de l'atenció primària, que és la primera línia d'atenció". 

Finalment, Gemma Aristoy (ERC Sant Cugat), regidora de Salut, ha volgut parlar dels tancaments dels consultoris de La Floresta i Les Planes, "uns tancaments que han provocat allaus i queixes veïnals als quals hem volgut donar suport. La nostra prioritat és que cap persona es quedi desatesa i és per això que hem estat en contacte permanentment amb CatSalut i la Mútua de Terrassa perquè ningú es quedés sense rebre una atenció sanitària digna".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.