Una ampliació de capital de PROMUSA i tensió pel dictat de la Fiscalia en el ple municipal

En el ple municipal del mes de novembre també s'han aprovat 5 mocions, tres de les quals institucionals

Fa uns dies, la Fiscalia dictava l'arxivament de la investigació sobre alguns contractes fets per l'Ajuntament entre el 2017 i el 2018, mentre governava el PDeCAT.

Un arxivament, però, que venia acompanyat de la derivació del cas a l'Oficina Antifrau de Catalunya, on entra a la via administrativa. En aquest context, la qüestió s'ha debatut al ple municipal del mes de novembre, generant tensió i polèmica entre el Govern i Ciutadans i Junts per Sant Cugat.

Els primers emfatitzen en què l'escrit deixa clar que hi ha hagut irregularitats, mentre que la formació liderada per Carmela Fortuny focalitzen en el fet que la Fiscalia apunta que no hi ha responsabilitats penals.

Més endeutament i una ampliació de capital de PROMUSA

Un ple municipal en el qual també s'ha aprovat l'ingrés d'un crèdit de 6 milions d'euros en el pressupost municipal, engreixant així el deute de l'Ajuntament de Sant Cugat. Cal destacar que d'aquests 6 milions d'euros, 2,1 es destinaran a una ampliació de capital de PROMUSA.

Ajuts al comerç local

El comerç local ha estat un dels grans protagonistes del ple municipal del mes de novembre, i és que el plenari ha aprovat una línia d'ajuts de 600.000 euros en vals de compra al comerç de la ciutat, amb l'objectiu de pal·liar alguns dels efectes econòmics de la Covid-19.

Amb la mateixa idea s'ha aprovat una moció institucional a través de la qual l'Ajuntament millorarà la il·luminació i la decoració nadalenca en els eixos comercials de la ciutat. Uns eixos comercials en els quals també s'adaptarà l'espai públic, amb senyalitzacions, per tal de millorar la seguretat contra la Covid-19.

Retirada de la medalla d'or al rei i reivindicació de l'atenció primària

Cal destacar que en el ple municipal del mes de novembre també s'ha aprovat, amb els vots favorables dels grups independentistes, retirar la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit, Joan Carles I de Borbó, tot i la disconformitat de Ciutadans i l'abstenció del PSC, que ha presentat una moció alternativa que ha estat descartada.

A més, també s'ha aprovat una moció per tal de reivindicar una atenció primària forta per poder donar resposta a l'actual situació de la pandèmia de la Covid-19 al municipi. Tots els grups, excepte Ciutadans, hi han votat a favor.

La gent gran també ha estat protagonista del ple municipal, i s'ha aprovat una moció per tal que l'Ajuntament apliqui mesures en benefici d'aquest col·lectiu.

Sant Cugat també s'ha adherit al manifest 25N, contra la violència masclista.

Plans per a la infància i el jovent

El Govern també ha exposat el Pla d'Infància 2020 - 2023, i el Pla de Joventut 2020 - 2023, que servirà com a guia per a aplicar polítiques municipals adreçades als infants i als joves de la ciutat.

La municipalització de l'aigua genera polèmica en els precs i preguntes

Una sentència del TSJC dicta que qualsevol procés de traspàs de la gestió de l'aigua cap a una competència pública, ha de passar per l'AMB, retirant la titularitat als ajuntaments.

La qüestió ha generat polèmica al ple, i és que Junts per Sant Cugat demana que el Govern transmeti més informació sobre la qüestió. En aquest context, en el torn de precs i preguntes hi ha hagut una acalorada discussió entre la tinent d'alcaldia Lourdes Llorente i la regidora de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira.

Dues preguntes a l'Audiència Pública

L'Escola Bressol Tricile s'ha queixat a l'Audiència Pública de la manca de professorat. Una Audiència Pública en la qual també s'ha parlat sobre el projecte del carrer d'Abat Mercet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem