Un octubre de festivals

Festivant així la música i la poesia, les fem sempre més grans i més properes

Cada any, a l’octubre, la nostra ciutat acull dos grans festivals: Petits Camaleons i el Festival Nacional de Poesia. El festival Petits Camaleons, ideat i dirigit per Albert Puig, acaba de celebrar la seva 5a edició, amb 46 grups en 9 escenaris (amb la novetat de la carpa del Circ de Catalunya) i ha aconseguit un altre rècord d’assistència.

Amb l’objectiu d’apropar la música a tota la família, però pensat especialment en el protagonisme dels nens i nenes, el festival ofereix un amplíssim ventall d’estils musicals, ràdio en directe, rodes de premsa realitzades pels nens, un espai per a autògrafs, chill-outs, zones d’estands i de restauració i molt més, creant un diàleg intrageneracional i creant nou públic.

És un excel·lent exemple d’una iniciativa publicoprivada que, cada any, va a més, no només per la resposta del públic, sinó també per la dedicació d’un gran equip. M’agradaria agrair especialment en Marc Urquizu i tot el nostre equip tècnic i de sala, recepció i taquilla que, en tàndem amb l’equip de Nosonores, han contribuït, amb el seu esforç i il·lusió, a l’èxit de l’esdeveniment.

El 16è Festival Nacional de Poesia ha ampliat el nombre d’activitats i compta amb noms com Jordi Bosch, Manel Camp, Enric Casasses, Gerard Claret, Joan Dausà, Pere Gimferrer, Kim Manresa, Pere Martínez, Biel Mesquida, Josep Pedrals, Marta Pessarrodona, Clara Peya, Arnau Tordera i Ester Xargay, entre d’altres. S'està fent ressò de commemoracions com l’Any Llull, i també ret homenatge a grans autors com Caterina Albert, Vidal Alcover, Ventura Ametller, Carles Hac Mor, Pere Quart, Montserrat Roig i Joan Vinyoli.

Tot plegat, estem presentant una seixanta d’activitats i set exposicions en 26 espais diferents, en un esdeveniment que, any rere any, esdevé l’epicentre de la poesia nacional.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem