Alguns veïns de la Plaça de Barcelona no volen el Concurs de Paelles

Més de 30 veïns de la plaça han presentat una instància a l'Ajuntament per canviar la ubicació de l'activitat

El concurs d'arrossos de la Plaça de Barcelona, organitzat per l'Associació Amics dels Veterans i de la Penya Regalèssia, és una de les activitats més tradicionals de la Festa Major de Sant Cugat. Aquesta any arriba a la 32ena edició amb una plaça remodelada, que està previst tenir a punt el proper 29 de juny, i amb discordances entre els santcugatencs que hi viuen.

Plaça nova, fora concurs
Més d'una trentena de veïns han presentat una instància al consistori reclamant que el concurs de paelles, que s'ha celebrat des de la primera edició a la Plaça de Barcelona, canviï de lloc. Maria Prat, santcugatenca i veïna de la plaça, n'explica els motius: "No volem que el terra nou de la plaça quedi malmès i amb taques d'oli, ja que malgrat la neteja de les brigades, no marxen fins al cap d'un temps". Prat, a més, lamenta el comportament incívic d'alguns participants: "Cada cop vénen més joves que es comporten de manera inconscient; m'he arribat a trobar gambes al balcó i l'any passat no em van tornar una cullerot que em van demanar".

Les veus a favor
Rosa Maria Mora, filla de Sant Cugat, és una de les veïnes que vol mantenir la celebració del concurs a la plaça per tota la vida: "Me l'estimo tant, que m'encanta que s'hi facin activitats i que hi hagi vida!", exclama Mora, que afegeix que "es tracta d'una vegada a l'any i, per tant, els santcugatencs haurien de ser més tolerants". La Rosa Maria viu a la plaça des que va néixer i afirma que "el concurs de paelles ja forma part de la nostra història; cal ser positius i buscar solucions abans de voler fer-lo desaparèixer".

Pepe Pros, membre de l'Associació de Veterans, tranquilitza el veïnat i assegura que "es prendran les mesures que calguin perquè la plaça quedi en perfecte estat després del concurs", en què es calcula que es facin entre 60 i 70 paelles.

Malgrat l'intent d'alguns veïns per canviar la ubicació de l'acte, l'Ajuntament ha decidit mantenir el concurs de paelles a la Plaça de Barcelona, que se celebra el proper diumenge 1 de juliol al migdia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem