2.400 santcugatencs reben una informació errònia d'on anar a votar

La targeta informativa que l’Instituto Nacional de Estadística envia a tots els electors per indicar el col·legi electoral on votar contenia informació incorrecte

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha comunicat a l’Ajuntament de Sant Cugat que tornarà a enviar unes noves targetes informatives als veïns que a les eleccions del 27 de setembre han d’anar a votar als nous col·legis electorals de les escoles Ciutat d’Alba i Turó de Can Mates.

S’ha donat el cas que 1.078 electors de l’escola Ciutat d’Alba i 1.403 del Turó de Can Mates han rebut una targeta informativa de l'INE on hi seguia constant el col·legi electoral assignat en les últimes eleccions i no el nou. Tot i això, l'Ajuntament sí que va enviar una carta on la informació era correcta.

Per solucionar aquesta duplicitat, el consistori enviarà en breu una segona carta confirmant el nou col·legi electoral assignat i l’INE emetrà unes noves targetes informatives incloent-hi el col·legi correcte.

Tot i això, una de les afectades, Iona Casadevall, escrivia això al Twitter: "Ja hem rebut la segona carta i els veïns s'estan fent un embolic. No saben a on han de votar".

Més col·legis pel 27S

Per les eleccions del 27S, l’Ajuntament va decidir que en les s’incorporessin com a nous col·legis electorals les escoles Ciutat d’Alba i Turó de Can Mates, així com la biblioteca Miquel Batllori, per reduir el nombre d’electors assignats a l’Arxiu Nacional de Catalunya­, l’Escola d’Arquitectura i l’escola L’Olivera.

En aquestes eleccions estaran habilitats a Sant Cugat 29 col·legis electorals, 3 més que en les eleccions municipals, amb un total de 86 meses, 5 més que en els últims comicis. El cens d’electors és de 59.002 persones.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem