30 anys de bàsquet en una exposició

Jugadors, entrenadors, expresidents, junta directiva, membres de l’equip de govern, regidors, i altres personalitats van ser testimonis que la UESC és un projecte singular

L "Exposició retrospectiva dels 30 anys de la UESC" ja es pot visitar a la Casa de Cultura fins el dia 26 d'abril. Qui la visiti, farà un viatge en el temps recordant els inicis i tota l'evolució de l'entitat. Retalls de premsa com el primer TOT en què va néixer la UESC, fotografies dels equips que han passat per al club, moments històrics, alguns dels trofeus més importants, entre d'altres.

Aquest dimecres, 5 d'abril, a les 20 hores es va inaugurar la mostra. Abans, però, la sala de conferències de la Casa de Cultura es va quedar petita amb jugadors, entrenadors, expresidents, junta directiva, membres de l'equip de govern, regidors, entre d'altres personalitats, no es van voler perdre els diferents homenatges que es van retre per part de diferents actors de l'entitat esportiva, que és més que un club.

La Unió Esportiva Sant Cugat és un club de bàsquet i tenis taula arrelat a Sant Cugat, que es va fundar un 21 de juny del 1986, ara fa 30 anys. La voluntat era crear un club que oferís el màxim ventall d'opcions per al lleure i l'esport, on el bàsquet era la principal modalitat esportiva.

Jordi Robirosa, pare de la Uesc

Robirosa va intervenir a l'inici de l'acte per explicar la seva experiència amb la UESC. F: L. Grau

Abans de veure l’exposició, el club va oferir uns parlaments de diferents personalitats que són presents en el club o hi han passat en algun moment. Un d’ells va ser el santcugatenc Jordi Robirosa, periodista esportiu que treballa a TV3 i és la veu del bàsquet a Catalunya des de fa gairebé 30 anys. Els seus fills van anar a la UESC, i va explicar que “en el bàsquet de formació està el futur del bàsquet i per mi la UESC és un club important, ja que va ensenyar a jugar als meus fills. L’Adrià conserva els seus companys de fa dotze anys, i això ho fa el bàsquet, l’esport”. 

La part més solidària del club

La sala de la Casa de Cultura va quedar-se petita amb l'acte dels 30 anys de la UESC. F: L. Grau

La presidenta de la fundació de la UESC, Sònia Givernau, va recordar els projectes solidaris que du a terme el club, quatre dels quals van quedar finalistes als premis Esport en MarxaStQLímpics, Dinamiks, Campus Sant Cugat Índia i SantCugatCreix amb la carta ètica, Va destacar la importància dels “valors integradors que ha desenvolupat la UESC i que són els que ens han portat fins aquí. El club ara manté una salud envejable”. El responsable de Tennis Taula, Joan Minguell, va posar èmfasi a l’esforç del club per arribar a tenir com a objectiu fer del tenis taula un esport important. “Ha estat una tasca de formigueta, però ha valgut la pena”. L’Oriol Antràs, entrenador, va recordar la seva entrada al club quan tenia 12 anys, i ara en té 32. “He viscut bons i mals moments Ara la UESC forma part de la meva vida i m'emociono. 

L’orígen dels valors de la uesc

Jugadors dels diferents equips de la UESC durant l'acte dels 30 anys del club. F: L. Grau

Els expresidents Enric Tomás, José Luís Lolo i Jaume Espina van recordar els moments que van passar al club i del que han aconseguit. Lolo: “Sóc home de bàsquet, i vam voler que fos una entitat esportiva del poble i pel poble. Jaume Espina va recordar l’arrelament del club al poble: “La UESC sempre serà com un fill meu. No oblidaré mai la feina d’integració social i d'aconseguir que l'esport es practiqués. Vam demostrar que la UESC era una entitat que se sentia orgullosa de pertànyer a Sant Cugat.

Els parlaments van acabar amb la intervenció de Ramon Terrassa, director del CAR Sant Cugat, Pere Sust, i Eloi Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament, i l’actual presidenta Mònica Mateu. Rovira va destacar la tasca del club: la UESC ha fet molt per la ciutat, ha tirat endavant projectes solidaris i socials molt enriquidors. És una entitat que està present a la Festa de Tardor, a la Cavalcada de Reis, a tot arreu".

Mònica Mateu va dedicar l’exposició a les persones que van iniciar el projecte de la UESC. “El club que tenim no està tan lluny del club que teníem. Aquest és el nostre millor regal d’aniversari. Treballem la vessant esportiva, social i cultural. Agrair la labor de la OMET. S'està treballant molt des de la base. Estem tenint una temporada de somni i sempre volem estar al màxim nivell amb els nostres 28 equips de bàsquet i de tenis taula".

L'acte va oferir als assistents una copa de cava, un refrigeri, una exhibició de tennis taula i una actuació de l'escola Fusió. 

ELs actes de celebració dels 30 anys seguiran fins acabar l'any. EL pròxim serà el sopar de gala , a les 20:30 h, al Qgat Restaurant, Events & Hotel. Per conèixer més activitats dels 30 anys de la UESC, consulta-les al web del club.

A l'exposició hi pots trobar tot tipus de records. F: L. Grau
Més informació
 
Comentaris

Destaquem