Resultat històric local de Mariona Munné al Torneig Estatal de tenis de taula

La palista de Sant Cugat es prepara al grup obert de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), amb els seus entrenadors Josep Antón i Enric Bosch, de la Unió Esportiva Sant Cugat

La santcugatenca Mariona Munné, de només 10 anys, ja ha escrit una de les pàgines d'or del tenis de taula a Sant Cugat. La palista s'ha quedat a tan sols 2 punts -va perdre a quarts de final ( 9-11) en el cinquè set del Torneig Estatal- d'aconseguir la primera medalla de base per un o una palista de Sant Cugat en una competició estatal. El partit pel tercer i quart lloc no s'ha jugat i, si hagués arribat a semifinals, s'hauria assegurat una medalla. La santcugatenca s'entrena en el grup obert de tenis de taula de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), i ho fa amb dos entrenadors de la Unió Esportiva Sant Cugat, Josep Antón i Enric Bosch, també jugadors del primer equip de la UE Sant Cugat, que milita a Primera Nacional.

Només fa 10 mesos que juga a tenis de taula

Mariona Munté ha estat eliminada en la categoria benjamí femenina del Torneig Estatal en els quarts de final, en la seva primera participació en aquesta competició estatal, quan tan sols fa 10 mesos que va començar a jugar a tenis de taula. Munté, cap de sèrie número 2 del torneig, ha superat la primera ronda com a primera classificada d'un grup de 6 palistes, i ho ha fet invicte, guanyant els 5 partits que ha disputat. La santcugatenca ha superat, també, la cap de sèrie número 1, l'asturiana Carla Sánchez, del CTM Avilés, campiona del Zonal Nord. A continuació, després d'estar exempta de la següent ronda, ja ha jugat els vuitens de final, derrotant Núria Macià (club Falcons) per 3 sets a 0.

En quarts de final, Mariona Munté ha perdut amb Camila Moscoso (Olesa TT) per un ajustat 3 punts a 2, després de remuntar un 0-2 advers. Ja en el quadre de consolació ha guanyat un partit i ha perdut un altre, acabant en la 7a posició final d'entre 48 jugadores.

Josep Antón, entrenador de Mariona i Laia Munné, ha destacat el talent i la progressió d'aquestes dues joves jugadores locals: "Estic contentíssim. El fet d'haver-nos classificat amb anterioritat per participar en el Torneig estatal ja ha estat un resultat extraordinari. Només fa 10 mesos que juguen i, aquests resultats, estan molt per sobre de les nostres expectatives".

Mariona Munné, setena al rànquing espanyol

A falta de què es confeccioni oficialment, Mariona Munné està i, per tant, entraria en el Top 8, que se celebrarà al maig en una seu encara per confirmar. Munné ja forma part del grup PreCAR i Promeses de la Federació Catalana de Tennis de Taula.

Laia Munné i Josep Antón

En aquest Torneig Estatal, que s'ha jugat a Valladolid del 17 al 19 de febrer, també hi han participat Laia Munné, la germana bessona de la Mariona, i Josep Antón. Tant Laia Munné, en benjamí, com Josep Antón, en sènior, no han superat la primera fase de grups. Munné, però, ha aconseguit un balanç de 2 victòries i 3 derrotes. Cal recordar que Josep Antón ja va guanyar el Torneig Estatal, en categoria sénior, fa dos anys.

Les germanes Munné i Josep Antón van assolir la classificació per aquest Torneig Estatal en el campionat Zonal Est que es va fer a finals d'octubre a Reus.

Al Campionat de Catalunya

La UE Sant Cugat participarà, amb 4 equips, al Campionat de Catalunya per Equips i Individual, que es jugarà del 8 a l'11 d'abril. Ara mateix està previst la participació d'un equip benjamí femení i de tres equips aleví (2 masculí i 1 femení).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem