Joan Fa: "Sant Cugat té difícil superar Sant Fruitós com a Ciutat del Bàsquet Català"

Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol, analitza el que pot donar de sí la Ciutat del Bàsquet Sant Cugat 2017

Quin balanç en fa de la Ciutat del Bàsquet Català que s'ha celebrat a Sant Fruitós de Bages durant el 2016?
Sant Fruitós de Bages ha demostrat que, de vegades, localitats petites poden fer coses molt superiors a les ciutats més grans. Quan Sant Fruitós de Bages m'ho va venir a demanar i vaig veure la il·lusió que hi posaven, no em van fer dubtar a l'hora de concedir-los la Ciutat del Bàsquet Català 2016. Els patrons de la Fundació del Bàsquet Català i jo no ens vam equivocar amb la decisió que vam prendre. He assistit a la majoria d'actes de cloenda de les Ciutats del Bàsquet Català i la de Sant Fruitós de Bages ha estat una de les millors, per no dir la millor de totes.

Què n'espera de la Ciutat del Bàsquet Català 2017 a Sant Cugat?
Sant Cugat és una ciutat amb unes infrastructures amb la que es poden fer coses importants. És una ciutat amb inquietuds, sobretot en el món de les persones amb discapacitat física i psíquica. Crec que també aconseguirà fer una Ciutat del Bàsquet Català que sigui important a tots els nivells, cultural, social i esportiu. Nosaltres els ajudarem amb tot el que puguem com hem fet amb Sant Fruitós de Bages. Sant Cugat té difícil millorar l'organització de Sant Fruitós de Bages com a Ciutat del Bàsquet Català 2016.

Sant Cugat pot ser la millor Ciutat del Bàsquet Català?
Ser la millor és molt difícil perquè una ciutat fa millor una cosa que un altre, l'altra fa millor una altra... Sant Cugat està preparada per ser una de les millors, i així ho espero.

Quins campionats oficials de la Federació Catalana de Basquetbol s'hi podrien celebrar a Sant Cugat?
Segur que a Sant Cugat s'hi jugarà alguna final masculina i femenina d'alguna competició. S'hi està treballant. Depèn del departament tècnic de la federació. També ho haurem de compaginar amb Sant Feliu de Llobregat, que aquest 2017 és Ciutat del Bàsquet Català Femení.

Podrem gaudir d'alguna competició oficial de primer nivell?
Segur que ho intentarem.

Sant Cugat té dos clubs de bàsquet, la Unió Esportiva Sant Cugat i el Qbasquet Sant Cugat. Des de la federació, com se'ls veu?

Estem contents de la trajectòria i els èxits del bàsquet de Sant Cugat, tant del masculí, com del femení, com l'equip ASDI-UESC, integrat per persones amb discapacitat física i psíquica. Estem orgullosos del bàsquet que s'està fent a Sant Cugat.

A Sant Cugat també s'està treballant molt bé des de les escoles, i l'escola Thau i l'Europa International School tenen una bona escola de bàsquet.
Sí. Les escoles de bàsquet són molt importants. Són el bressol. D'allà parteix tot. A Catalunya, tant a les escoles com en els clubs, la base és el gran viver i potencial que tenim a Catalunya i que no té cap altra comunitat autonòmica, ni fins i tot altres països europeus.

Aquest 2017 la UE Sant Cugat està celebrant els seus 30 anys de vida.
30 anys vol dir que el club està plenament consolidat. Alguna acció farem per reconèixer aquests 30 anys d'esforç i treball que han fet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem