Adolf Priante: l'artista que s'ha convertit en un referent del tir amb arc català

L'artista de Sant Cugat, de 54 anys, que tan sols fa tres temporades que competeix, ja és el sisè millor tirador sènior de l'Estat espanyol, després de guanyar campionats de Catalunya de veterans

Als seus 54 anys i en només 3 temporades competint, el valldoreixenc Adolf Priante acaba de signar una excel·lent sisena posició en el Campionat d'Espanya Absolut de tir amb arc en sala, en modalitat d'arc nu, d'entre 43 tiradors. A més, ho ha fet en categoria sénior, quan el del Club Arquers Sant Cugat, fins ara, sempre ha competit en la categoria de veterans (a partir dels 50 anys). A Villaviciosa de Odón (Madrid), que ha representat la selecció catalana, ha estat el segon millor català, el 23 i 24 de febrer.

Priante s'ha guanyat el respecte dels seus rivals i ja és un referent. A l'espera d'afrontar aquesta temporada el Campionat de Catalunya i la Lliga Catalana en les modalitats de camp, bosc i aire lliure, el també reconegut artista santcugatenc ja ha guanyat el Campionat de Catalunya i la Lliga Catalana de sala. En la seva primera temporada en la competició, la 2016-2017, va participar en la Lliga Catalana de sala i aire lliure, mentre que en la campanya següent es va adjudicar el Campionat de Catalunya a l'aire lliure, amb la medalla que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb la millor tirada de totes les categories, i també el català de Round 900.

Adolf: "El que he aconseguit fins ara era impensable, no m'ho hagués imaginat mai"

"El que he aconseguit fins ara era impensable, no m'ho hagués imaginat mai. Sempre tinc la satisfacció de millorar i quan entreno o competeixo ho faig contra mi mateix. A més, no tinc entrenador i he d'aprendre dels meus errors", concreta. I vol seguir millorant i, per això, ha decidit que la pròxima temporada 2019-2020 "competiré en la categoria sènior, no en la de veterans". "La pràctica del tir amb arc m'ajuda en la condició física. Ara estic millor que fa deu anys", afirma.

Els seus inicis

Priante es va iniciar l'any 2008 al Club Arquers Cerdanyola i el 2015 es va incorporar al Club Arquers Vent Oreig de Valldoreix. El 2016 es va fer soci del Club Arquers Sant Cugat, on va començar a participar en les tirades socials. "És aquí on em vaig animar a competir perquè els meus companys de club em deien que ho feia molt bé", detalla Priante. El valldoreixenc explica que "després de deixar el Club Arquers Vent Oreig vaig llegir una notícia al TOT Sant Cugat on explicava la creació d'un club d'arquers a Sant Cugat i ràpidament m'hi vaig apuntar".

Adolf Priante també es pregunta moltes vegades "què hagués passat si hagués començat a practicar el tir amb arc de jove". Amb anterioritat, el valldoreixenc ha jugat a tenis de taula i a voleibol, però sense competir. "De petit sempre havia volgut tirar i ja de gran em van regalar un arc", diu.

L'artista de Valldoreix assegura que el tir amb arc i l'art estan més que relacionats: "En totes dues matèries has de ser disciplinat, metòdic i tenir paciència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem