Aina Berbel es classifica amb la selecció espanyola de voleibol per l'europeu

La jugadora del primer equip del DSV Club Voleibol Sant Cugat, de només 19 anys i primer any de sènior, ha jugat cinc dels sis partits del PreEuropeu

La jugadora del primer equip del DSV Club Voleibol Sant Cugat, Aina Berbel, de només 19 anys, ha aconseguit, amb la selecció espanyola absoluta de voleibol, la classificació per disputar el Campionat d'Europa, que es jugarà del 23 d'agost al 8 de setembre d'aquest 2019 entre Turquia, Polònia, Hongria i Eslovàquia. El combinat estatal s'ha imposat en un ajustat i treballat partit (2-3) a Romania, amb parcials de 25-22, 16-25, 23-25, 25-21 i 13-15, davant més de 2.000 persones. L'enfrontament s'ha jugat aquest dissabte, 7 de gener, a Alexandria (Romania). La jugadora de Granollers ha estat titular i ha anotat 14 punts, convertint-se en la tercera màxima anotadora de l'equip en aquest partit.

Al Campionat d'Europa

Amb aquesta victòria, Espanya ha aconseguit el bitllet per l'europeu en la 5a i penúltima jornada del PreEuropeu, abans de rebre i guanyar (3-0) a Letònia aquest dimecres, 9 de gener, a Guadalajara. 6 anys després, la selecció espanyola tornarà a jugar la màxima competició continental.

Aina Berbel: "He après molt"

En declaracions al TOT Sant Cugat, Aina Berbel, ha fet un balanç "molt positiu, he après molt. Hem demostrat que la selecció espanyola pot jugar l'europeu".

Berbel ha jugat els 5 partits del PreEuropeu

Aina Berbel Ventura, jugadora sènior de primer any, ha jugat els 5 dels 6 partits que s'han disputat en aquesta fase de classificació per l'europeu. Aquesta és la primera vegada que Berbel juga competició oficial amb la selecció absoluta, tot i que ja hi havia anat com a jugadora convidada, una vegada el 2017 i una altra el 2018.

El PreEuropeu s'ha jugat del 15 d'agost al 9 de gener, amb els següents 6 partits:

-Letònia-Espanya. 15 d'agost: 0-3

-Espanya-Romania. 19 d'agost, a Guadalajara: 0-3

-Espanya-Bòsnia Hercegovina. 22 d'agost, a Guadalajara: 3-0

-Bòsnia Hercegovina-Espanya. 26 d'agost: 1-3

-Romania-Espanya. 6 de gener: 2-3

-Espanya-Letònia. 9 de gener, a Guadalajara: 3-0

Aina Berbel va arribar al DSV CV Sant Cugat sent cadet de 2n any. Juga en la posició de central i mesura 1,87 m. Amb la selecció espanyola, Berbel ha jugat el PreEuropeu Sub-19 i el torneig WETZA.

Berbel, també en el partit de les Estrelles de la Lliga Iberdrola

Aina Berbel també ha estat una de les dues jugadores -l'altra, Mireia Orozco- que ha participat en el partit de les Estrelles de la Lliga Iberdrola, en què en dos equips s'han enfrontat les millors jugadores de la màxima categoria estatal. Aquest encontre es va jugar el dissabte 29 de desembre, a Valladolid. L'equip blanc, amb Aina Bernel, Mireia Orozco i Rafa Ruiz en l'equip tècnic, va superar (2-1) al conjunt verd.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem