L'Atlètic Junior goleja l'Olivella per 5 a 1 i torna a guanyar quatre jornades després

Els blau-i-negres somriuen amb una contundent victòria, la 5a de la temporada i contra un rival directe, que els serveix per allunyar-se del descens a la Segona Catalana

L'Atlètic Junior ha golejat l'Olivella per 5 a 1, aquest diumenge 15 de desembre, al matí, al camp de futbol del Junior i aconsegueix una victòria 4 jornades després. En les 3 jornades anteriors havia encaixat 2 derrotes i 1 empat.

Aquesta, suposa la 5a victòria de la temporada per a l'Atlètic Junior i es col·loca 10è a la classificació amb 18 punts amb un balanç de 5 victòries, 3 empats i 6 derrotes quan falten 3 partits per finalitzar la primera volta de la Segona Catalana. Els blau-i-negres estan empatats a punts amb el Marianao Poblet i el Fontsanta-Fatjó que també tenen 18 i sona  3 del descens que el marca l'Olivella, amb qui ha jugat aquest partit.

Una victòria important per desenganxar-se de la part baixa de la classificació ja que l'Atlètic Junior i l'Olivella han arribat empatats a 15 punts en 13a i 12a posició respectivament i amb el mateix balanç de victòries, empats i derrotes. Per tant, un partit que en principi prometia ser igualat. Tot i això, l'Atlètic Junior ha tornat a mostrar contundència i decisió, sobretot un atac, davant un vulnerable Olivella. Els santcugatencs, no guanyaven des de la jornada 10 davant el Cubelles per 1 a 4.

Remuntada a la primera part

Tot i la golejada, el partit ha començat complicat per a l'Atlètic Junior. Els blau-i-negres no han sortit el suficientment concentrats i intensos i des de l'inici l'Olivella ha volgut tenir la pilota. Ho ha aconseguit, i els locals esperaven al darrere per sortir a la contra. Tot i el domini visitant, la primera ocasió del partit l'ha tingut l'Atlètic Junior. Des de l'inici, el joc ha estat intens i semblava que fossin els minuts finals del partit. A partir del minut 10, s'ha intensificat la iniciativa del conjunt visitant i l'Atlètic Junior ha hagut d'esperar al darrere. Tot i això, la possessió de l'Olivella no ha anat acompanyada d'ocasions clares. Encara que, al minut 20 de partit ha arribat el primer gol, amb un xut amb efecte des de fora l'àrea sense gaire potència i que ningú de l'Atlètic ha pogut treure, ha suposat el primer del partit i l'únic gol de l'Olivella.

A partir del gol, el guió del partit ha començat a canviar. Lluny d'esperar al darrere i cedir el joc als visitants, l'Atlètic Junior ha agafat ràpidament el control del partit i només 3 minuts després, David Escario, amb una jugada individual ha pogut fer el primer per als santcugatencs en una jugada que semblava que tenia poc perill. Amb l'empat, l'Atlètic Junior s'ha animat i ha començat a tenir ocasions, tot el que no havia fet en els primers 20 minuts a partir del gol en contra, ha estat capaç de fer-ho. L'Atlètic ha creat perill, i el 2-1 ha arribat només 6 minuts després, el 29 de partit, obra de David Bartumeus després d'una centrada de Pau Retuerto, que ha fet molt mal a l'Olivella per aquesta banda, sobretot a la segona part. En els minuts restants de la primera part, el partit ha tingut moments de tensió i el conjunt local ha reclamat un penal per mans dins l'àrea dels visitants que l'àrbitre no ha xiulat. Pel que fa a el joc, la possessió s'ha repartit i l'Olivella, en els minuts finals del primer temps ha pressionat per buscar l'empat.

Segona part per sentenciar el partit

Amb l'embranzida i la confiança de la remuntada, l'Atlètic Junior ha seguit buscant la porteria rival i ha aconseguit tenir presència i possessió de pilota en camp rival. L'Olivella no ha disposat d'ocasions i els 25 minuts de la primera part han estat els millors dels blau-i-negres. Al minut 53, una caiguda dins l'àrea de Carlos Esteban, ha concedit penal al locals i una oportunitat d'or per refermar la victòria. El mateix davanter ha convertit el llançament des dels 11 metres.

Amb el 3-1, el Junior ha estat capaç de fer combinacions ràpides i neutralitzar el rival. Dos minuts després, l'àrbitre ha anul·lat un altre gol a Carlos Esteban per fora de joc. Tot seguit, el guió continuava igual i l'Atlètic Junior en cap moment ha patit perquè l'Olivella és pugues acostar al marcador. Al minut 66, David Bartumeus, amb el seu segon gol del matí, després d'una passada d'Esteban, ha fet justícia sobre el terreny de joc i ha sentenciat el partit amb una bona definició que suposava el 4-1.

Tot i això, encara quedaven 25 minuts per davant i l'Olivella ha despertat per intentar buscar un gol que el tornés a ficar en el partit. No ha estat així, perquè encara que l'Atlètic ha cedit la pilota degut al resultat i el cansament, s'ha defensat de les arribades sense perill dels visitants.

Per posar la cirereta al triomf, Carlos Riera, que ha sortit a la segona part, ha fet el 5-1 final d'un bon partit de l'Atlètic Junior que ha sabut reaccionar a la galleda d'aigua freda amb el gol inicial de l'Olivella.

Després del partit, el segon entrenador de l'Atlètic Junior, Sergio Beas, ha valorat la important victòria de l'equip: "Una victòria que necessitavem, ja que per joc, per actitud i per intensitat, l'equip havia fet mèrits per guanyar i no ho estàvem fent, treure un punt dels últims 3 no va ser just. En canvi, avui s'ha vist el joc que l'equip està fent últimament i estem molt orgullosos d'haver aconseguit una victòria d'aquest tipus. Quan vens de resultats negatius, posar-se en un gol en contra a l'inici et pot afectar, però avui hem demostrat caràcter per poder guanyar i a més amb una molt bona reacció. L'equip necessitava una victòria així, queden 2 jornades per acabar l'any i era important guanyar avui per tenir confiança al que ens vindrà".

I sobre el calendari que els ve ara per davant ha dit què: "És una lliga molt igualada i jugar contra equips d'abaix o d'adalt és relatiu perquè tots els equips tenen molt de nivell. Nosaltres no volem mirar molt la classificació i volem seguir treballant setmana a setmana".

Propera jornada

El pròxim partit de l'Atlètic Junior també serà contra un altre equip de la part baixa de la classificació, visitarà el Marianao Poblet, equip en bona línia de resultats que porta 5 victòries consecutives i que va començar malament aconseguint només una victòria en els primers 9 partits, en la primera jornada del campionat, i que en aquesta jornada ha empatat al camp del Valldoreix. El partit és disputarà el dissabte 21 de desembre a les 18:30.

Els tres últims partits de la primera volta vitals per l'Atlètic Junior

Les tres properes jornades, les tres últimes de la primera volta a la Segona Catalana, són claus per a l'Atlètic Junior si es vol allunyar del descens. La propera jornada juga amb el Marianao poblet (8è), però les següents dues juga amb l'Espluguenc, 13è a la classificació amb 16 punts, i el Sant Joan Despí, 6 posicions per sota, penúltim amb 8 punts. Entre l'11è, l'Atlètic Junior i el 14è l'Olivella, que marca les posicions de descens, també hi ha el Fontsanta-Fatjó i l'Espluguenc, és a dir, 4 equips en 3 punts en 3 punts de diferència.

Concert benèfic en suport de Petits Músics del Món a l'Aula de So. FOTO: Anna Bassa