Cadevall: "La secció femenina del Sant Cugat Futbol Club és un referent"

Tono Cadevall és, des de fa 13 temporades, el coordinador esportiu de la secció femenina de l'entitat

El valldoreixenc, de 44 anys, és assessor jurídic. És el responsable de 6 equips femenins: 2 sèniors, 1 aleví benjamí prebenjamí, 2 infantils aleví i 1 juvenil cadet. La temporada passada, la 2016-2017, va dirigir el primer equip que va pujar a Preferent.

Quina situació travessa la secció femenina del Sant Cugat Futbol Club?
Molt bona, molt estable i amb l'objectiu de seguir creixent, de seguir augmentant en nombre d'equips i de jugadores. Amb la idea que hem tingut sempre de tenir el primer equip format per jugadores de la casa.

Seguir creixent...
El meu objectiu és el de sempre, el d'aconseguir que sigui una secció estable, que tingui una piràmide per nodrir el primer equip. Tenir un equip, com a mínim, en totes les categories. Aquesta temporada tenim, per primera vegada, dos equips a la categoria infantil-aleví. L'objectiu és arribar a tenir un parell d'equips en totes les categories de base, en aleví benjamí prebenjamí, infantil aleví i juvenil cadet. En femení només hi ha dues divisions, Primera i Segona, i volem tenir un equip competitiu que pugui competir a la màxima divisió.

Com ha evolucionat la secció en els últims anys?
Molt bé. La junta directiva mai m'ha pressionat per tenir un equip en una categoria alta, i això ens ha permès evolucionar. He pogut projectar el que jo volia fer.

En l'última assemblea del Sant Cugat FC, al gener, la junta directiva va deixar constància la seva aposta pel futbol femení.
Això és el que em van transmetre a mi en l'última reunió de la temporada passada, la 2016-2017. Aquesta és la idea que tenen. També té molt a veure que la Federació Catalana de Futbol, amb el nou programa Orgullosa (dona subvencions econòmiques als clubs), estigui apostant pel futbol femení. Ja era hora! I, també, que la secció masculina hagi arribat en un punt en què evolucionar més és complicat, perquè el club ja té molts equips i a la comarca ja hi ha molta competitivitat amb altres clubs. Avui en dia l'esport femení ha fet un salt molt gran en tots els esports.

Què és el que li agradaria aconseguir amb la secció femenina del Sant Cugat FC?
Un dels objectius més importants per a mi era que el primer equip tornés a pujar a Preferent -guanyant la lliga de Primera Divisió-, i això ho vaig aconseguir la temporada passada, sent l'entrenador d'aquest conjunt. És un equip amb una qualitat humana brutal i amb una qualitat tècnica molt bona. I seguirem en la mateixa línia: que les jugadores tinguin un club on a banda de competir si senten a gust.

De les 105 jugadores del club, quin tant per cent són de Sant Cugat o formades des de ben petites al Sant Cugat FC?
El 90%, que és una xifra molt alta. Hi ha d'altres clubs que, per categories, han crescut molt més ràpid que nosaltres, però no en volum d'equips i en nombre de jugadores perquè la seva política esportiva és fitxar jugadores. Jo això no ho he fet mai.

La secció femenina del Sant Cugat FC és un referent?
Som un referent com a club estable. Hi ha molts clubs com l'EF Bonaire, la UE Rubí o el Cerdanyola del Vallès FC, que han estat a Nacional, però que hi han estat quatre o cinc temporades hi han desaparegut. Les noies valoren altres coses que no tan sols la competició.

Vostè és el responsable que la secció de futbol femenina del Sant Cugat FC hagi arribat fins aquí.

Quan vaig arribar, el club només tenia un equip, un infantil-aleví. Estic molt orgullós de la feina que he fet. No ho faig per diners, ho faig per l'estima de les jugadores, perquè les he vist i les veig créixer.

L'equip està jugant a Preferent i és un equip de molta qualitat. Es podria fer el salt, a curt-mitjà termini, a Segona Divisió Nacional?
Ara, no és l'objectiu. L'equip s'està consolidant a la categoria. No vull jugar a Nacional amb 18 jugadores de fora. Crec que tenim equip per fer-ho en dues o tres temporades.

Del Sant Cugat FC han sortit jugadores com la Laia Muñoz, ara al segon equip del FC Barcelona.
Jo no l'he arribat a entrenar. La vaig tenir i gaudir en un partit amistós en què la vaig fer jugar en una categoria superior a la de la seva edat. Realment va ser per treure's el barret. Va ser la millor del partit. Aquesta temporada, la Laia ha tornat al club com a entrenadora de l'aleví benjamí prebenjamí. I la seguim al Barça. En el seu moment, l'Ari Forment, que va estar 10 temporades al RCD Espanyol i 3 al CE Seagull, aquesta temporada ha tornat al primer equip del Sant Cugat FC. A la Lidia Rubio, del nostre primer equip, l'ha tocat el RCD Espanyol, l'EF Bonaire -ha desaparegut-, el Levante Las Planas FC i equips de 2a Divisió Nacional i no ha volgut marxar. La Paula Pol -aquesta temporada no juga al club- la volia el FC Barcelona i no va voler marxar. Al Sant Cugat FC s'hi troben molt a gust. També hi va haver dues jugadores aleví, les germanes bessones Karla i Keila Bermejo, que van estar una temporada del RCD Espanyol. Ara estan vivint i jugant a Mallorca.

Recentment, Laia Rams ha estat convocada a un entrenament de la selecció catalana sub-12.
Estem molt contents. Va venir del CFU Mira-sol Baco fa dues temporades, de jugar amb nois. Aquesta campanya està a l'infantil aleví A, que entreno jo. És una jugadora amb molta qualitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem