El CAR de Sant Cugat i el Barça organitzen el Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit

Aquesta trobada internacional és biennal i agrupa els representants de centres d'alt rendiment i altres entitats de l'esport d'elit

El Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i el Futbol Club Barcelona, a través del Barça Innovation Hub (la seva plataforma d'investigació, desenvolupament, formació i innovació) coorganitzen el Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit del 2019 (ASPC International Forum on Elite sport). Aquest fòrum és la trobada biennal de l'Associació Internacional de Centres d'Alt Rendiment (ASPC), un encontre global dels agents més destacats en l'alt rendiment a escala mundial. El Fòrum 2019 se celebra del 8 a l'11 d'octubre i està dividit en dues parts. La primera té lloc el 8 i 9 d'octubre al CAR de Sant Cugat, i la segona els dies 10 i 11 a l'Auditori FC Barcelona. Catalunya fou escollida com a seu per al Fòrum 2019 durant l'anterior trobada, que va tenir lloc a Sud-àfrica el 2017.

Més info: El Barça i el CAR coorganitzaran el Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit el 2019

Els centres d'alt rendiment del món, els protagonistes

És una trobada per posar idees en comú i establir vies de comunicació i col·laboració mutua entre els diferents centres d'alt rendiment de tot el món. Aquesta edició del 2019, que s'esdevé pocs mesos abans dels Jocs Olímpics de Tòquio, portarà per títol Rendiment Esportiu. Un enfocament integrador. Durant els 4 dies del Fòrum es treballarà al més alt nivell aspectes d'alt interès en l'esport d'elit actual, com ara les primeres experiències d'integració dels e-sports en la dinàmica dels centres d'alt rendiment, els nous serveis requerits pels atletes i entrenadors, la millora de la seguretat en la pràctica de l'esport al màxim nivell i la maximització dels llegats de les cites olímpiques, entre altres temes. Durant aquests dies assistiran a la trobada centres d'entrenament olímpic i paralímpic, atletes, entrenadors i d'altres professionals relacionats amb l'esport d'elit.

 

Al CAR Sant Cugat, el 9 i 10 d'octubre

Els dies 9 i 10 d'octubre, el CAR de Sant Cugat acull tota la part executiva i de gestió del Fòrum, en el que assisteixen els representants de les entitats més destacades de l'alt rendiment esportiu en l'àmbit internacional. El programa a Sant Cugat inclou les reunions dels fòrums continentals, les reunions de la junta directiva, l'assemblea general de socis, i també d'altres sessions, obertes a entrenadors, sobre salut integrativa en l'esport i esport segur. Durant aquests dos dies es presentaran les candidatures per a la renovació de la junta, que s'escollirà en votació durant l'assemblea, i també les candidatures per a organitzar el Fòrum Internacional del 2021, la seu del qual serà escollida per la junta. El Barça fa coincidir aquest fòrum amb el seu congrés anual sobre rendiment esportiu.

Així doncs, en paraules de Ramon Terrassa, director del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, es pretén "buscar elements comuns que ajudin als centres a treballar amb la màxima qualitat i posar l'esport d'alt nivell perquè disposi de les eines més útils per donar respostes als esportistes. És a dir, volem donar respostes globals a necessitats concretes sense repetir models que hem fet servir amb anterioritat".

L'Associació Internacional de l'Esport d'Elit (ASPC)

L'objectiu principal, tant dels fòrums com de l'ASPC, és construir col·laboració global entre entitats, compartir aprenentatges i transferir coneixements, en la recerca de l'excel·lència esportiva a tots nivells. Des de l'any 2016, l'ASPC té una relació directa amb el Comitè Olímpic Internacional (COI). L'ASPC ha evolucionat dels 15 membres que la van fundar el 2006, als 90 que en formen part actualment, tots ells institucions en l'alt rendiment esportiu.

El Centre d'Alt Rendiment i el FC Barcelona col·laboren habitualment en temes com la recerca i les ciències aplicades al rendiment, així com en la formació dels atletes.

El 2001 també es va fer al CAR de Sant Cugat

El CAR de Catalunya a Sant Cugat és membre fundador de l'ASPC, i forma part de la Junta Directiva des de la seva formació, el 2006. El centre ja havia acollit el 2001 la segona edició del Fòrum, en què es va començar a formar l'associació, ja que es va posar en marxa un grup de treball per a la creació de l'ASPC. El fòrum celebrat al CAR va comptar amb 138 participants de 35 països. El CAR té un paper rellevant dins de l'ASPC, ja que n'és la secretaria permanent des dels inicis, i el cap de Relacions Internacionals i Innovació del centre, Josep Escoda, n'és el secretari general.

Amb tot, Ramon Terrassa ha volgut destacar el potencial del CAR Sant Cugat: "Haver estat escollits per fer aquest fòrum preolímpic és un reconeixement formal. Em reitero en què la gent li pot agradar més o menys les instal·lacions o recursos dels que disposem, però el que més genera són els coneixements dels tècnics de la casa, aquest és el veritable valor del CAR de Sant Cugat".

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?