El Barça i el CAR coorganitzaran el Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit el 2019

Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran el Fòrum, mentre que el CAR acollirà totes les reunions de treball de la junta directiva de l'Associació Internacional de Centres d'Alt Rendiment (ASPC)

El FC Barcelona, a través del Barça Innovation Hub (la seva plataforma d'investigació, desenvolupament, formació i innovació) i el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat coorganitzaran el Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit (ASPC International Forum on Elite Sport) del 2019, en la que serà l'11a edició. Aquest fòrum és la trobada bianual de l'Associació Internacional de Centres d'Alt Rendiment (ASPC), un encontre global dels agents més destacats en l'alt rendiment a escala mundial. Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran el Fòrum, mentre que el CAR acollirà totes les reunions de treball de la junta directiva de l'ASPC. El CAR i el FC Barcelona col·laboren habitualment en temes com la recerca i les ciències aplicades al rendiment, així com en la formació dels atletes.

La candidatura conjunta per organitzar el Fòrum del 2019 ha estat presentada per Francesc Cos, responsable de l'Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub, en el Fòrum que ha tingut lloc a Durban, del 23 al 26 d'agost. La candidatura ha estat escollida en la reunió de junta directiva prèvia a l'inici del Fòrum.

El CAR ja va acollir el 2001 la segona edició del Fòrum

El CAR és membre fundador de l'ASPC i forma part de la junta directiva des de la seva formació, el 2006. El centre va acollir el 2001 la segona edició del Fòrum, en què es va començar a formar l'associació. El fòrum celebrat al CAR va comptar amb 138 participants de 35 països.

L'Associació Internacional de l'Esport d'Elit (ASPC)

L'objectiu principal, tant dels Fòrums com de l'ASPC, és construir col·laboració global entre entitats, compartir aprenentatges i transferir coneixements, en la recerca de l'excel·lència esportiva a tots nivells. Una finalitat, aquesta, molt lligada a la raó de ser del Barça Innovation Hub, que vol contribuir a transformar el món a través de l'excel·lència esportiva mitjançant el coneixement i la innovació. També el CAR de Sant Cugat contempla com a uns dels seus objectius principals la transferència de coneixement a la societat. L'ASPC ha evolucionat dels 15 membres que la van fundar el 2006, als 63 membres que en formen part aquest 2017, tots ells són institucions en l'alt rendiment esportiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem