Carlos Castillo i Esther Cruz, campions de les Milles de Valldoreix

En la cursa de les 3 Milles, s'han imposat el santcugatenc Josep Díaz i la barcelonina Sandra Alonso

Carlos Castillo Rubio (Runners Sant Adrià), en la categoria masculina, i Esther Cruz Sánchez (Duscholux), en la femenina, han estat els guanyadors de la prova de 5 Milles (8.046 metres) de la quinzena edició de les Milles de Valldoreix, una cursa popular que organitza l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix. En aquesta cursa hi han participat 183 atletes. Les Milles, amb sortida i arribada al davant del Complex Esportiu EMD de Valldoreix, col·laborador de la prova, s'han fet aquest dissabte, 17 de març, al matí.

Mireu les millors imatges de la cursa.

Carlos Castillo, de 35 anys i que viu a Barcelona, ha fet un temps de 27 minuts i 27 segons en la seva primera participació en aquesta cursa atlètica. El podi l'han completat Antoni-Joan Solergibert Llaquet (28.20) i Ernest Sans Romeu (28.23). La badalonina Esther Cruz ha creuat la línia de meta amb un registre de 34.03, sent la 23a en la classificació general. Té 35 anys i s'ha imposat en la seva primera participació en les Milles. La segona i tercera posició han estat per a Rachael West (34.50), 29a a la general, i Andrea Homs Díaz (35.37), 36a a la general. També cal destacar la participació de l'atleta valldoreixenc Dani Nafría (37è).

Carlos Castillo ha explicat que "ha estat una prova molt dura, amb moltes pujades i baixades, però maca. Ben organitzada i senyalitzada. A més, fàcil d'arribar i aparcar". Per a Esther Cruz ha estat una prova "molt exigent. Ha estat una nova experiència, amb un ambient molt agradable i al costat de la natura".

Les 3 Milles, per a Josep Díaz i Sandra Alonso

Esther Cruz, campiona de la prova de les 5 Milles. FOTO: Lali Puig

D'altra banda, els campions de les 3 Milles (4.827 metres) han estat el santcugatenc Josep Díaz Carretero (atleta independent), i la barcelonina Sandra Alonso Ruiz (Barcelona Atletisme). Josep Díaz, de 27 anys, ha aconseguit més d'una desena de podis en diferents categories a les Milles. Amb una marca de 16.07, ha superat en el podi a Marc Arriaza Bosch (16.41) i Jordi Graells Rovira (16.52). En aquesta prova hi han pres part 52 corredors. Sandra Alonso, de 37 anys, va guanyar fa uns anys aquesta cursa, on enguany ha fet un temps de 20.22 i ha estat 11a a la general. Mercedes Gracia Lote i Jessica Reverte de Gea han arribat juntes, amb una marca de 22.18. En aquesta cursa, hi han participat cares conegudes com els periodistes Empar Moliner (69a) i Xavier Bonastre (63è).

Curses infantils

Entre les proves de les 3 i les 5 Milles hi han participat 235 atletes. FOTO: Lali Puig

La principal novetat d'enguany ha estat que les curses infantils, gratuïtes, han passat a ser participatives i no competitives i, per tant, l'organització no ha establert una classificació. Tots els atletes (108 nens i 94 nenes) han rebut una medalla. Hi ha hagut 3 curses infantils. La cursa Infantil 1, per a nois i noies nascuts entre els anys 2003 i 2006, han recorregut una distància de 1.600 metres. En la Infantil 2, per a nois i noies nascuts entre els anys 2007 i 2008, han fet una distància de 1.000 metres, i finalment, en la Cursa Infantil 3, els nois i noies nascuts entre els anys 2009 i 2012, han completat un circuit de 600 metres.

Bernat Gisbert, vocal d'Esports de l'EMD de Valldoreix, que ha finalitzat 10è de 183 atletes en la prova de les 5 Milles, ha assegurat que "estem molt contents. Estem consolidant el model mixt que vam implantar en l'edició del 2017, que és un model d'èxit".

Imatge d'una de les curses infantils. FOTO: Lali Puig
Més informació
 
Comentaris

Destaquem