Constituït el Consell Sectorial d'Esports

L'alcaldessa Mercè Conesa ha assegurat que “les partides pressupostàries seran, segur, limitades, i un dels objectius d'aquest consell és prioritzar. Seré molt clara a l'hora d'administrar el debat”

Xavier Tizón, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha presentat aquest dimecres al vespre les cinc línies estratègiques (no és el mateix que un pla estratègic) de la regidoria d'Esports pel període 2012-2015. Ho ha fet durant la constitució del nou Consell Sectorial d'Esports, que pròximament ha d'aprovar el seu reglament. Posteriorment, ho ha d'aprovar el Ple Municipal de la ciutat i s'ha de sotmetre a 30 dies d'exposició pública. Per a Tizón, aquestes línies polítiques “han d'adequar i millorar el món esportiu de la ciutat”. Aquests cinc eixos estratègics són: participació, dimensió social de l'esport, sistema de valors, instal·lacions esportives i projecció interna i externa de l'esport. Per a Conesa, “són unes línies estratègiques de treball, les línies polítiques que volem treballar des de la regidoria d'Esports”.

El Consell Sectorial d'Esports també ha decidit, a proposta de l'Ajuntament i de la Coordinadora d'Entitats Esportives, la creació de tres taules de participació: per debatre el model esportiu de ciutat, una comissió d'instal·lacions esportives i una altra per abordar temes econòmics i pressupostaris, com el finançament d'activitats, patrocinis, subvencions, pressupostos i inversions. A través de la seva presidenta, Lourdes Llorente, la Coordinadora d'Entitats Esportives ha mostrat el seu interès en formar part de les tres taules de participació. Segons ha concretat Conesa en el Consell Sectorial d'Esports, tots aquells agents de l'esport que vulguin participar d'alguna d'aquestes tres comissions ho poden fer lliurant la seva sol·licitud a l'Ajuntament abans del pròxim 10 de febrer. També segons Conesa, la pròxima reunió formal per aprovar el reglament d'aquest consell s'hauria de convocar abans del 20 de febrer. El consell va aprovar que Liliana Pucci, responsable de la secció de boccia de l'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI), ocupi el càrrec de vicepresidenta d'aquest òrgan.

Conesa, molt clara
Durant el Consell Sectorial d'Esports, Mercè Conesa va deixar clar que “les partides pressupostàries seran, segur, limitades, i un dels objectius d'aquest consell és prioritzar. Seré molt clara a l'hora d'administrar el debat”. Conesa ha afegit que el Consell Sectorial d'Esports és "un òrgan consultiu”. Conesa també ha explicat que “la voluntat és que el Consell sigui molt participatiu, que es puguin consensuar objectius i que puguem treballar diferent de com ho feiem fins ara”. També ha dit que “la voluntat és que s'estableixi concens ampli entorn de les decisions que es prenguin. És clar que la darrera paraula la té l'equip de govern”. Després de la sessió, Mercè Conesa ha declarat que “és el primer Consell Sectorial que creem i això comporta certes diferències organitzatives. Tenim una normativa d'acord amb el ROM i el reglament de participació ciutadana que no teniem anteriorment. Això fa que haguem d'aprovar una reglamentació i que aquesta hagi de passar pel Ple Municipal. Ens fa endarrerir una mica el procés d'inici”.

Després d'aquesta sessió de treball, Lourdes Llorente, presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, ha declarat que “pensava que el regidor d'Esports ens presentaria el projecte esportiu que té pensat per aquest mandat, amb més concreció, amb objectius més concrets i un calendari d'execussió”.

Per la seva banda, Alfredo Bergua, representant del grup municipal del Partit Popular (PP), ha assegurat que els assistents s'esperàven que Xavier Tizón presentés un pla estratègic per aquest mandat. Bergua ha ofert la seva col·laboració a l'àrea d'Esports.

Jordi Forcano, president del Club Tennis Natació Sant Cugat, va demanar als partits polítics de l'oposició que no posessin “pals a les rodes” a l'hora de fer esmenes en les qüestions més tècniques del reglament, amb l'objectiu de no alentir el procés d'aprovació del nou reglament del Consell Sectorial d'Esports.

El Consell Sectorial d'Esports s'ha celebrat aquest dimecres a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la participació d'una trentena de persones representants del món esportiu local, com clubs, escoles, empreses de gestió esportiva, partits polítics (CiU, PP, PSC, IC-V i CUP) i el CAR. La seva duració ha estat d'una hora i deu minuts. Segons l'Ajuntament, i tal i com es va comprometre en el seu dia Xavier Tizón, aquest consell es reunirà un cop cada tres mesos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem