El Grupo Covadonga guanya el Campionat d'Espanya Infantil a Sant Cugat

El DSV CV Sant Cugat ha finalitzat el campionat en novena posició, essent el millor club català de la competició

El RGC Covadonga ha aconseguit el triomf al Campionat d'Espanya Infantil Femení de voleibol que des de dimecres 18 fins a aquest diumenge 22 de maig s'ha disputat a Sant Cugat. Les asturianes s'han imposat a la final al Feel Volley Alcobendas per 3-0 (25-9, 25-15, 25-22) i han revalidat el títol que van aconseguir la temporada passada a Cangas de Onís. De les 13 jugadores que es van imposar a Astúries el 2015, 8 han repetit aquest 2016.

"Hem estat molt superiors durant el partit però és el de sempre, costa molt tancar els partits, i més en aquestes categories", ha reconegut l'entrenador del RGC Covadonga, José Castro. Castro ha assegurat que l'equip donarà "més alegries" en el futur: "Tenim una molt bona generació de jugadores, porto treballant amb moltes d'elles des de fa 3 anys, quan eren alevins, i bé, el treball dóna els seus fruits".

La bona actuació del RGC Covadonga al torneig ha permès també que una de les seves jugadores, Elena Rodríguez, hagi estat distingida com a millor jugadora del torneig. D'altra banda, el tercer classificat del campionat ha estat el Tomares Aljarafe XXI de Sevilla, que s'ha imposat aquest diumenge en el partit per 3r i 4t lloc al Salesianos Guadalajara Don Bosco. El partit ha finalitzat amb un ajustat 3-2.

El DSV CV Sant Cugat finalitza novè

El DSV CV Sant Cugat ha estat l'equip amfritrió FOTO: Artur Ribera

El conjunt infantil del DSV CV Sant Cugat ha finalitzat el campionat en novena posició. El conjunt entrenat per Eros Ortiz ha guanyat els últims dos partits del campionat i ha aconseguit quedar entre els 10 millors equips de l'estat espanyol. El primer partit el va guanyar contra el EDM Torrelavega (3-0) i el segon contra el Salesianos CV Elche (3-0).

Amb aquest doble triomf l'actual campió de Catalunya ha quedat per sobre dels altres dos equips catalans que han disputat la competició, el CVB Barça, que ha finalitzat 12è, i el CV Esplugues, que ha estat 18è. "Nosaltres estem molt contents del nostre torneig perquè les nostres nenes i els nostres entrenadors ho han donat tot", ha assegurat el president del DSV CV Sant Cugat, Lluís Moreno.

Una competició que dóna prestigi al club i a la ciutat

Moltíssim ambient a les graderies del Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler FOTO: Haidy Blanch

Aquesta ha estat la segona vegada que Sant Cugat ha acollit un campionat d'Espanya infantil. L'última vegada va ser l'any 2013, quan el Sant Cugat va finalitzar subcampió. "Volem seguir organitzant esdeveniments com aquest perquè ens donen prestigi, perquè també en donen a la ciutat de Sant Cugat, i perquè no deixa de ser un complement a la formació de les nostres nenes. És una gran experiència tant per les jugadores que juguen com per les que vénen a veure els partits", ha apuntat Moreno.

Lluís Moreno també ha tingut paraules d'agraïment a totes les persones que han col·laborat en l'organització del torneig: "Tant la junta del DSV CV Sant Cugat com els pares i mares de l'equip infantil s'hi han bolcat. He rebut moltes felicitacions, tant per part de representants de les federacions com dels equips que hi han participat, per la bona organització del torneig".

La vicepresidenta de la Federació Espanyola de Voleibol i presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, ha remarcat que ha estat un campionat de molt nivell: "Ens ha sobtat l'alt nivell dels equips participants. Ha estat un espectacle esportiu i la implicació del DSV CV Sant Cugat i l'Ajuntament ha estat magnífica, com sempre".

Trofeu per a les subcampiones

Les jugadores del sènior A recullen el trofeu de subcampiones de Superlliga 2 FOTO: Haidy Blanch

Abans de la disputa de la final entre RGC Covadonga i Feel Volley Alcobendas, la Federació Espanyola de Voleibol ha lliurat al sènior A del DSV CV Sant Cugat el trofeu que les acredita com a subcampiones de Superlliga 2 d'aquesta temporada 2015-2016. Un equip que la pròxima campanya jugarà a la màxima categoria estatal, la Superlliga 1.