Erika Villaécija: un estendard dins i fora l'aigua

Als seus 33 anys, la nedadora de Sant Cugat, un símbol de la natació catalana i espanyola, encara els últims compassos de la seva llarga i exitosa carrera esportiva

Erika Villaécija García és una icona de la natació catalana i espanyola. És un referent, un model a seguir. No tan sols pels seus èxits esportius, també pel que transmet fora de l'aigua. Amb 33 anys, la de Sant Cugat afronta l'última etapa de la seva carrera esportiva amb la mateixa professionalitat i il·lusió que el primer dia, tot i que com ella mateixa diu "tot el que havia de fer, ja ho he fet". "Vaig començar aquesta temporada 2017-2018 amb un projecte nou, que em feia molta il·lusió i que em va oferir el meu club, el Club Natació Sabadell. Vull anar de mica en mica. Acabaré aquesta campanya i a l'estiu decidiré si segueixo nedant", detalla. Per a Villaécija, "l'objectiu esportiu més immediat és ser la meva millor versió des dels Jocs Olímpics de Río de Janeiro".

Villaécija: "He tingut sort perquè he fet el que m'agradava"

Erika Villaécija. FOTO: Artur Ribera

Villaécija es mostra orgullosa de la seva trajectòria. "He tingut sort perquè he fet el que m'agradava i, a més a més, que em sortís bé. La natació m'ha donat resultats, poder acomplir motivacions personals, i m'ha permès viatjar, conèixer gent, aprendre idiomes, i una estabilitat econòmica". Aquest esport també l'ha format com a persona: "És un esport molt sacrificat, que et dona valors, com la puntualitat, el respecte, la convivència, treballar per objectius, poder rendir, la gestió del temps... Tot això et prepara com a persona".

Nedadora, psicòloga i entrenadora

Aquesta està sent la quarta temporada d'Erika Villaécija al CN Sabadell, en la que enguany s'estrena com a entrenadora de natació de benjamins. També és psicòloga de l'Escola Santa Clara del Club Natació Sabadell. Recentment, s'ha tret el títol de CrossFit, i també n'és entrenadora. Des del gener del 2017, la santcugatenca és codirectora de Bevalue Sports, amb la també santcugatenca Maria Gilabert.

Un currículum olímpic

Villaécija té un currículum espectacular, sent internacional amb la selecció espanyola absoluta des del 2001. Entre un munt d'èxits esportius, destaca la seva participació en 4 Jocs Olímpics, ha guanyat una medalla d'or en el Mundial de Pisicina Curta del 2010, en els 800 metres lliures, i dos ors en l'europeu del 2004 (800 metres lliures i el relleu 4X200 metres lliures). En el relleu ho va aconseguir amb una altra santcugatenca, Melissa Caballero. Villaécija va entrar al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat l'any 1999. "Vaig entrar al CAR amb 15 anys. I tot el que he fet ho he fet per i per a la natació. És un estil de vida i no me'n penedeixo. Ho tornaria a fer. M'ha donat moltes més coses del que realment perds".

La santcugatenca va iniciar-se en el món de la natació als 6 anys "perquè el pediatre li va recomanar a la meva mare que fes algun esport perquè tenia problemes de pes. I em va apuntar a la Unió Esportiva d'Horta. Jo sóc d'Horta de Barcelona i teníem la piscina al costat de casa".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem