Les escoles, l'organització i les millores, el model d'èxit del Cros de Sant Cugat

És l'esdeveniment esportiu de la ciutat amb més nombre de participants

Amb 20 edicions -la 21a es fa el diumenge 10 de novembre-, i amb una mitjana en els últims anys de 4.000 escolars, el Cros Ciutat de Sant Cugat és l'esdeveniment esportiu de la ciutat amb més nombre de participants. El rècord es va establir en la 18a edició, el 2016, amb 4.164 atletes.

 

Xavier Requeno: "El cros de Sant Cugat és un model d'èxit"

 

Per a Xavier Requeno, director de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), responsable de l'organització del cros, a través de l'Ajuntament de Sant Cugat, aquest "és un dels grans esdeveniments esportius que es fan a la ciutat durant l'any, com la Marxa Infantil. Són activitats de referència". Pel santcugatenc, el cros "reuneix diferents aspectes que fan que sigui un model d'èxit: organitzativament respon a les expectatives dels participants i les seves famílies; l'entorn, el parc de la Pollancreda, és el millor escenari on es pot fer, i les millores constants que hem anat introduint ha estat la clau de l'èxit".

El paper de les escoles del municipi és del tot important. "La resposta de les escoles és molt alta, més la dels centres concertats que els públics. És un esdeveniment familiar i també un referent per moltes escoles, entitats i clubs. L'esport de base està molt representat", explica Requeno.

Per al director de l'OMET, "en el cros no es destaca el format competitiu. És per això que en les últimes edicions hem apostat per les sortides llençades en les categories prebenjamí, benjamí i aleví. Apostem per aquest model del qual no tinc referències que es faci en cap altra cursa de Catalunya. El Cros de Sant Cugat és un referent a Catalunya. L'objectiu és que els nois i noies hi participin i gaudeixin de l'atletisme".

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem