Júlia Menéndez rebrà la Medalla de Bronze al Mèrit Esportiu

La Federació Catalana de Hockey lliurarà a la santcugatenca la Medalla de Bronze al Mèrit Esportiu durant el Festival del Hockey Català, que se celebrarà al Junior FC el divendres 15 de juny

La santcugatenca Júlia Menéndez Ortega rebrà la distinció de Medalla de Bronze al Mèrit Esportiu per part de la Federació Catalana de Hockey. Serà en el decurs del XLIV Festival del Hockey Català, que tindrà lloc a les instal·lacions del Junior FC el divendres 15 de juny. En aquesta ocasió, la cloenda de la temporada de l'hoquei català tindrà lloc al Junior FC, on entre divendres a la tarda i dissabte al matí es faran diferents partits en categories de base.

Com que Júlia Menéndez ja té aquesta distinció, per la medalla de plata que va aconseguir a la Copa del Món de Hoquei Sala, rebrà una placa de reconeixement per haver jugat més de 100 partits com a internacional amb el combinat estatal.

Júlia Menéndez ha explicat, en declaracions al TOT Sant Cugat, que "em fa molta il·lusió rebre aquest reconeixement per part de la federació catalana i, a més, just aquest any que la celebració del Festival del Hockey Català es fa a casa, al Junior FC. Acabar la meva trajectòria esportiva a l'alt nivell amb aquesta distinció és la cirereta del pastís. Estic molt satisfeta i em sento molt afortunada d'haver pogut disputar amb la selecció espanyola tants partits, més de 100, que es diuen aviat. Al darrera hi ha hagut molts anys de dedicació i esforç". Menéndez ha agrait el suport incondicional que ha rebut sempre de la seva família: "I com en totes les ocasions anteriors, la meva família m'acompanyarà en aquest dia tan especial, i això és el que m'omple més. Des del Carles, la meva parella, el meu pare, la meva mare, germà i germana, i cunyat. Tots són, i han estat al llarg de tots aquests anys, un suport incondicional".

Un símbol al Junior FC i a la selecció espanyola
La fins ara capitana del primer equip femení del Junior FC i de la selecció espanyola absoluta d'hoquei sobre herba va decidir penjar l'estic després de disputar, amb el seu club, el Junior FC, la Copa de la Reina. L'últim partit que va jugar Menéndez amb la samarreta blau-i-negra va ser el 18 de maig, a Madrid, als quarts de final de la Copa de la Reina davant el Club de Campo, partit en el que el Junior FC va perdre i va ser eliminat del torneig del KO.

Abans d'anunciar la seva retirada com a jugadora del Junior FC a l'elit, la jugadora, de 26 anys, va fer públic la seva voluntat de no seguir jugant amb el combinat espanyol, després de no superar el Preolímpic i no classificar-se per jugar els Jocs Olímpics de Londres.

La santcugatenca ha jugat tota la seva carrera al Junior FC, excepte la temporada 2006-2007 que va marxar a Holanda a fer un Erasmus. En el seu palmarès hi figuren subcampionats de lliga de la Divisió d'Honor Femenina i de la Copa de la Reina, i un participació als Jocs Olímpics, a Pequín, l'any 2008. Amb el combinat estatal, Júlia Menéndez ha jugat 115 partits internacionals (uns Jocs Olímpics, quatre europeus, un mundial i un mundial d'hoquei sala).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem