La calor no impedeix l'èxit de la Bicicletada Popular de Mira-sol

Una vuitantena de ciclistes de totes les edats han recorregut, amb el termòmetre marcant 33ºC, els carrers del seu barri, en aquest acte ja tradicional de les Festes Majors de Mira-sol

La Bicicletada Popular Anual de les Festes Majors de Mira-sol s'ha dut a terme avui, diumenge 10 de juliol, i ni l'implacable sol de justícia, ni els 33ºC que marcava el termòmetre no han impedit als més valents i valentes enfilar-se a la bicicleta un any més. Per sort, un cop finalitzat el trajecte, sobre dos quarts d'onze del matí, el Casal de Cultura de Mira-sol tenia preparada una festa de l'escuma per tal de refrescar una mica l'ambient.

Ja són més de vint anys que la Coordinadora d'Activitats de Mira-sol organitza aquest esdeveniment, en col·laboració amb el Casal de Cultura, on enguany hi ha participat 84 ciclistes de totes les edats, el més menut dels quals tenia tres anys. El trajecte partia del casal, donava una volta per Mas Gener, després s'enfilava per l'avinguda Can Cabassa, quasi fins a l'Hospital General, per baixar pel passeig del Roser i arribar, seguint el carrer Montblanc i el carrer Ordal, fins a l'avinguda Montserrat Roig, a la frontera amb Can Mates. Finalment, han tornat al Casal de Mira-sol pel Camí de Sant Cugat al Papiol.

 

Al final de l'acta s'ha realitzat un test, amb preguntes sobre Mira-sol, i s'ha sortejat una bicicleta de muntanya entre tots i totes les participants. Se l'ha endut un veí de Can Mates.

Una bicicletada històrica

Cada any, la bicicletada s'aprofita per a fer una mica de coneixença del barri. Enguany, s'ha realitzat un petit concurs, amb "la pretensió que la gent s'assabenti i conegui la història de Mira-sol," explica Josep Maria Àngel, de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol. "Nosaltres, com a associació de veïns, intentem incentivar sempre la participació veïnal," continua el Josep Maria, "i promovem aquest tipus d'activitats per intentar que la gent conegui el barri. Volem que Mira-sol no es converteixi en una població satèl·lit de Sant Cugat o de Barcelona, sinó que tingui una vida pròpia. Modesta, però pròpia."

Gràcies a aquest test, algunes de les persones participants han pogut descobrir que Mira-sol, històricament, era una zona agrícola o que l'estació fou inaugurada l'any 1948, abans i tot que el barri es comencés a urbanitzar, cap als anys 50. També han pogut conèixer que l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, gràcies a les associacions de veïns, va ser reconvertida en pisos de protecció social; i que aquesta caserna havia estat parcialment finançada, dècades enrere, pels mateixos veïns de Mira-sol, antigament estiuejants benestants procedents de Barcelona, per minimitzar els robatoris quan les cases eren tancades. A més, també s'ha explicat que la caserna de la Guàrdia Civil, abans i tot que això, s'havia ubicat a l'abandonada, i avui en dia desapareguda, masia de Can Ganxet.

Les últimes preguntes del text permetien conèixer que el primer Consell de Districte (el nom amb el qual es coneixien abans els actuals Consells de Barri) de Mira-sol fou l'any 1989; i que l'entitat més antiga del barri és l'Associació de Veïns i Propietaris de Mira-sol, molt activa durant els 50' i els 60', i anterior a les associacions de Sant Joan i de Mas Gener.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem