Olga Álvarez, tot un referent en la disciplina del canicròs

Recentment ha estat subcampiona d'Europa de l'IFSS, en la categoria de veteranes i campiona de Catalunya i d'Espanya Absoluta

Només fa sis temporades que la santcugatenca Olga Álvarez Rubio es dedica al canicròs, i ja n'és un referent. S'acaba de proclamar subcampiona d'Europa de l'IFSS (International Federation Sleddog Sports), en la categoria de veteranes canicròs. Ho ha fet a Anglaterra, el 18 i 19 de novembre. El seu gos, un haski, es diu Sheppard. El 27 de novembre també va guanyar el Campionat de Catalunya Absolut, i el 4 de desembre, el Campionat d'Espanya Absolut.

El canicròs és un esport que consisteix a córrer juntament amb un gos que es troba unit al cos mitjançant un arnés. Normalment, la superfície sobre la qual es practica és el terra, encara que també es pot córrer sobre neu utilitzant raquetes.

Un currículum excel·lent

Olga Álvarez, en el Campionat d'Europa de l'IFSS. FOTO: Cedida

La múixer de Sant Cugat, de 45 anys. Olga Álvarez, del club AEM (Associació Espanyola de Múixers), amb seu a Sant Cugat, també s'ha adjudicat aquesta temporada 2016-2017 el subcampionat d'Europa de l'ECF, també en la categoria de veteranes canicròs, a Txèquia. Aquest europeu el va guanyar la campanya 2014-2015, a França. En la temporada 2014-2015 en va ser tercera. La seva millor classificació és una medalla de bronze IFSS en el Campionat del Món, a Canadà, en la temporada 2015-2016. També ha estat campiona de Catalunya i d'Espanya en les categories absoluta i veteranes, en les que en més d'una desena de vegades ha pujat al podi.

Compagina l'atletisme i el múixing

Olga Álvarez s'acaba d'adjudicar el Campionat d'Espanya Absolut. FOTO: Cedida

A 37 anys (ara en té 46, que els va complir el 26 de novembre), va començar a practicar l'atletisme federat. En els últims anys ha aconseguit diferents títols i podis als campionats de Catalunya i d'Espanya. Ara competeix pel Club d'Atletisme Nou Barris. Compagina el múixing i l'atletisme federat. Amb anterioritat, Álvarez ha practicat running, dansa, ballet clàssic, balls de saló, natació i hípica. De fet, encara munt a cavall. Quan pot, també fa bicicleta i neda. "El meu és un estil de vida, que gira en funció de les competicions de múixing i d'atletisme", assegura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem