Rècord de participació als Jocs Esportius de Sant Cugat, amb 3.033 escolars

La 36a edició de la Festa de Cloenda de la Fase Local ha posat punt final a la temporada esportiva

Centenars de joves estudiants santcugatencs han participat aquest divendres, 26 de maig, a la tarda, en la 36a edició de la Festa de Cloenda de la Fase Local (Sant Cugat) dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya que, per tercer any consecutiu, s'ha fet al Parc de l'Arborètum. Es tracta d'una festa que serveix per posar punt final a la temporada esportiva escolar municipal 2016-2017.

Gaudeix de les millors imatges de la festa de cloenda.

Rècord de participants

El bàsquet, un dels esports protagonistes en la festa de cloenda. FOTO: Àlex López Puig

En aquest curs escolar 2016-2017 hi han participat un total de 3.033 escolars (1.729 masculins i 1.303 femenins) de Sant Cugat, d'entre les categories prebenjamí i juvenil, que han practicat 15 esports o que han participat en els programes d'iniciació esportiva, multiesport i psicomotricitat que ha organitzat l'Ajuntament, a través de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET). Així, per primera vegada en aquestes 36 edicions, el programa local dels Jocs Esportius Escolars ha superat la xifra dels 3.000 participants.

De les 33 escoles, clubs, entitats i associacions que hi prenen part, les escoles Turó de Can Mates (233 participants), el Centre Obert Sant Cugat (231) i el Joan Maragall (184) són els que més participants han aportat al programa escolar. Els clubs amb més participants han estat Pericos de Sant Cugat (49), Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat (45) i Sant Cugat Esport Futbol Club (40). Els esports més practicats han estat el bàsquet (506), el futbol 7 (409) i el voleibol (325).

Novetats

Un equip de l'escola Pins del Vallès després de pujar a l'escenari. FOTO: John Diaz M.

La principal novetat de l'edició d'enguany és que l'organització, l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), ha instal·lat dos escenaris (fins ara n'hi havia un), on simultàniament s'ha anat fent la tradicional entrega de trofeus i medalles als santcugatencs que han participat en els Jocs Esportius Escolars. En un escenari s'han entregat els premis als millors esportistes d'handbol, tennis de taula, escacs, bàsquet, gimnàstica rítmica i artística, futbol sala, futbol 7, voleibol i atletisme, i en l'altra, els programes Multiesport i Iniciació Esportiva i els esports hip-hop, trail running, ciclisme, karate i patinatge. Per primera vegada, l'organització també ha premiat els programes Multiesport i Iniciació Esportiva.

Premis especials

Sant Cugat serà Ciutat Europea de l'Esport al 2018. FOTO: John Diaz M.

Durant la Festa de Cloenda, l'OMET ha lliurat trofeus als 3 millors equips classificats entre les categories aleví i juvenil, i medalles a tots els participants. En el marc de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català i dins del programa En Volem 5, l'OMET ha lliurat tres premis. El Premi a l'Esforç ha estat per a l'equip de bàsquet aleví del Pins del Vallès, el de Companyonia, per a l'equip de bàsquet aleví del Turó de Can Mates, i el del fair-play, per l'equip de bàsquet benjamí de l'escola de la Floresta.

Per tercer any consecutiu, els nois i noies han pogut gaudir jugant en diferents modalitats esportives dels Jocs Esportius Escolars, gràcies a l'Esport Tast. Han pogut jugar a escacs, tennis de taula, bàsquet, voleibol i atletisme. També s'han llençat penals a una porteria d'handbol, s'han fet xuts a una porteria de futbol sala i hi ha hagut un circuit de bicicletes.

Requeno: "És un esforç col·lectiu que persegueix un mateix objectiu"

Xavier Requeno, director de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), ha destacat "la implicació de moltes persones (escoles, entitats i empreses de serveis vinculades al programa), en aquest gran programa esportiu del nostre municipi. És un esforç col·lectiu que persegueixen un mateix objectiu: que l'esport a l'escola sigui fort, de participació i plenament educatiu. Estem molt orgullosos".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem