Sant Cugat podria acollir el 2019 el Campionat d'Espanya de Mitja Marató

Sant Cugat havia sol·licitat l'organització pel 2018, però la Federació Espanyola d'Atletisme li ha concedit pel 2019

Sant Cugat acollirà el 2019, en una data encara per definir, el Campionat d'Espanya de Mitja Marató Absolut (21.097 quilòmetres), segons la Federació Espanyola d'Atletisme. L'Ajuntament i la comissió organitzadora de la Mitja Marató de Sant Cugat, integrada per l'Ajuntament, el Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Tennis Natació Sant Cugat, han mostrat al TOT Sant Cugat la seva sorpresa davant aquest fet, que d'altra banda desconeixien, ja que Sant Cugat va demanar ser la seu de l'estatal de mitja marató el 2018, coincidint amb el Campionat de Catalunya de Mitja Marató.

La Federació Espanyola d'Atletisme ho va decidir el diumenge 23 de juliol, a Barcelona, durant la celebració del Campionat d'Espanya Absolut a l'Aire Lliure, en una junta de govern.

Rovira: "Organitzar-la dependrà del context nacional"

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, no ha confirmat que aquest estatal s'acabi fent a Sant Cugat perquè dependrà del "context nacional" del moment. En declaracions al TOT Sant Cugat ha assegurat que "caldrà veure com evolucionen les relacions entre Catalunya i Espanya tenint en compta el referèndum del pròxim 1 d'octubre. Potser és la mateixa federació que no vol que, finalment, l'organitzem". Amb tot, Rovira ha assegurat que organitzar un Campionat d'Espanya "és un esdeveniment molt potent, un repte i una oportunitat. Per Sant Cugat seria molt important, pel comerç, pels hotels...."

El Campionat d'Espanya de Mitja Marató d'aquest 2017 s'ha fet a Granollers, el 5 de febrer, mentre que el 2018 es farà a Melilla. Si Sant Cugat acull, finalment, l'estatal serà la seva 29a edició.

Cal recordar que la Mitja Marató del 2018 -el 29 d'abril- serà Campionat de Catalunya de Mitja Marató.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem