Una exposició detalla els cent anys d'història del Sant Cugat Esport FC

És el tercer acte que organitza l’entitat per celebrar cent anys de futbol vermell-i-negre a la ciutat. L'exposició s'ha inaugurat divendres a la Casa de Cultura i es podrà visitar fins el 29 de febrer

El Sant Cugat Esport Futbol Club ha inaugurat aquest divendres, 22 de gener, a la tarda, a la Casa de Cultura, l’exposició del centenari de l’entitat (1916-2016). Aquest és el tercer acte que organitza el club per commemorar cent anys de futbol vermell-i-negre a la ciutat, després de la presentació del programa d’actes del centenari i de la presentació solidària dels equips del club. L’exposició és un dels actes centrals de la celebració del centenari de l'entitat.

L’exposició, fins al 29 de febrer

Abans d'inaugurar l'exposició del centenari s'han fet els parlaments. FOTO: Lali Puig

Es tracta d’una exposició retrospectiva sobre els 100 anys d’història del Sant Cugat Esport FC, que es pot visitar fins al 29 de febrer a la Casa de Cultura. Llavors, està previst que l'exposició, que ha dissenyat Jordi Magrià, sigui itinerant i es pugui exhibir en altres espais de la ciutat.

150 persones no s’ho han volgut perdre

Llorenç Santasusagna ha lliurat un obsequi a Bentureta Casas, vídua de Josep Llongueras. FOTO: Lali Puig

La inauguració de l’exposició ha estat presidida per Eloi Rovira, regidor d’Esports i de Joventut de l’Ajuntament de Sant Cugat, Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport FC, i Miquel Garcia, secretari del Sant Cugat Esport FC i responsable de la comissió del centenari.

L’acte ha comptat amb l’assistència d’unes 150 persones, i amb la presència d’expresidents com Josep Borda, Francisco Ruiz Paquiton, Alex Barberà i José Ramon Alacid, exdirectius, exjugadors i socis i sòcies de l’entitat. També hi ha assistit Alfredo Arechavala, exregidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, i Francesc Folguera, directiu de la Federació Catalana de Futbol. Qui no hi ha assistit, tot i que havia confirmat la seva assistència, és Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat.

Santasusagna: “Un segle de futbol vermell-i-negre”

Llorenç Santasusagna ha assenyalat que en l’exposició s’hi pot trobar “moments històrics d’un poble” i “un segle de futbol vermell-i-negre”. Eloi Rovira ha assenyalat que el Sant Cugat Esport FC “és un club viu, obert a la ciutat, i amb un passat que tothom recorda. Una part de la història de Sant Cugat és a través del Sant Cugat Esport FC”.

Tres camps, tres etapes

L'exposició recull fotografies, documents, objectes, records, trofeus i retalls de premsa del TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat relacionats amb la història del club, i es divideix en tres etapes, que es corresponen amb els tres camps on ha jugat el club: darrere el Monestir (es va inaugurar el 1922), a la rambla del Celler (1958) i a la ZEM Jaume Tubau (2001).

L'exposició s'ha pogut fer gràcies a l'aportació de moltes persones que han estat relacionades en algun moment de la seva vida amb el club i que han cedit el seu material. No hi ha faltat la sorra dels dos camps de terra ni la gespa de la ZEM Jaume Tubau. El responsable de l’exposició és Miquel Garcia, que ha assegurat que “la ciutat i el Sant Cugat Esport FC han crescut junts, paral·lelament”.

Després de la Societat Coral La Lira Santcugatenca i el Club de Golf Sant Cugat, que ja han complert els 100 anys, el Sant Cugat Esport FC és la tercera entitat més antiga de la ciutat. El club complirà els seus 100 anys d'història al juliol del 2016.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem