El Sant Cugat Esport FC celebrarà, amb molts actes, cent anys de futbol a la ciutat

És la tercera entitat més antiga de la ciutat i, a partir del 16 d'octubre, començarà a commemorar el seu centenari

A partir del 16 d'octubre, amb la presentació solidària dels seus 40 equips a la ZEM Jaume Tubau, el Sant Cugat Esport Futbol Club començarà a celebrar el seu centenari (1916-2016), amb diversos actes esportius, socials i culturals. Després de la Societat Coral La Lira Santcugatenca i el Club de Golf Sant Cugat, que ja han complert els 100 anys, el Sant Cugat Esport FC és la tercera entitat més antiga de la ciutat. El club, que ja ha estrenat el logotip del centenari, complirà els seus 100 anys d'història al juliol del 2016.

 

El Sant Cugat Esport FC té previst presentar la samarreta commemorativa que lluiran el primer equip masculí i femení, durant la presentació oficial dels 40 equips i 570 jugadors i jugadores, el divendres 16 d'octubre. Així, el primer equip masculí del club la podrà utilitzar el diumenge 18 d'octubre, en el derbi que l'enfrontarà al Junior FC.

 

El diumenge 20 de desembre, coincidint amb el partit que el sènior masculí jugarà a casa amb l'AE Moja, el club organitzarà el tradicional Esmorzar del Soci, que en aquesta ocasió serà especial.

 

Del 20 de gener al 29 de febrer del 2016, la Casa de Cultura acollirà l'exposició itinerant Un segle d'història, que recollirà, entre d'altres, fotografies, documents i objectes de l'entitat centenària.

El llibre del centenari, per Sant Jordi

Per Sant Jordi, l'entitat vermell-i-negre presentarà el llibre del centenari i un conte infantil. El club també està treballant en l'edició d'un vídeo que reculli alguns dels millors moments d'aquest segle de vida del club esportiu.

 

El Partit del Centenari es jugarà el 4 de juny. Tot i que encara no està perfilat ni el format ni tampoc l'equip o els equips que jugaran, el club treballa perquè vingui a jugar l'Anantapur Sports Academy's Football (Fundación Vicente Ferrer).

 

La 33a edició del Torneig Ciutat de Sant Cugat-11è Memorial Jaume Tubau, que es farà l'11 i 12 de juny a la ZEM Jaume Tubau, també serà una de les activitats que commemoraran aquest centenari.

 

El club té la intenció d'organitzar diferents col·loquis-xerrades, així com edicions especials en mitjans escrits i radiofònics.

Conesa: “És un dels clubs més importants de la ciutat"

En l'acte de presentació dels actes del centenari, que s'ha celebrat aquest dimarts, 15 de setembre, a la tarda, a l'ajuntament de la ciutat, l'alcaldessa Mercè Conesa ha assegurat que el Sant Cugat Esport FC “és un dels clubs més importants de la ciutat. La història del club és una història d'èxit, i ha estat lligada a la història de la ciutat”. Conesa ha destacat “el sentiment de pertinença i l’orgull de ser de Sant Cugat”.

 

Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport FC, ha explicat que “han estat 100 anys jugant a futbol, formant esportistes, fent ciutat i representar la nostra ciutat per tots els camps de Catalunya”.

 

Finalment, Miquel Garcia, secretari del club i responsable de la comissió del centenari, ha explicat que en tot aquest temps que porta treballant en els actes del centenari s'ha donat compte que “qualsevol llibre que parli de Sant Cugat hi surt el nom del nostre club”. També ha volgut agrair públicament les facilitats que en tot moment ha trobat per part de l'Arxiu Municipal, “del que he rebut un tracte exquisit”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem