Arcadi Oliveres: “La despesa militar a Espanya és de 17.000 milions”

La CUP organitza una ponència sobre el frau fiscal i despesa militar que va omplir la Casa de Cultura

L'auditori de la Casa de Cultura es va quedar petit FOTO: JR Armadàs L'auditori de la Casa de Cultura es va quedar petit FOTO: JR Armadàs
La CUP ha organitzat aquest dimecres 11 de gener una xerrada sobre el frau fiscal i la despesa militar a l’estat espanyol. La convocatòria va ser tot un èxit i va deixar gent dreta a l’auditori de la Casa de Cultura per escoltar les explicacions de l’economista santcugatenc Arcadi Oliveres i el periodista del setmanari La Directa David Fernández.

El regidor de la formació, Ignasi Bea, va plantejar la jornada com un taller d’idees per fer veure que hi ha alternativa econòmica a les retallades. Segons ell perseguint el frau fiscal i desinflant la despesa militar hi hauria més recursos que farien innecessaris els ajustos.

Treure més diners
Arcadi Oliveres va assegurar que “la despesa anual de l’estat espanyol en despesa militar és de 17.000 milions anuals malgrat que el govern només explica la meitat.” Segons ell “una organització gens pacifista com l’OTAN ja va denunciar al govern espanyol pel fet d’amagar despesa militar en altres ministeris com el d’Indústria o Obres Públiques.” Oliveres també va parlar del frau fiscal explicant que segons una estimació feta per la Universitat Pompeu Fabra la xifra que aquesta xacra representa a Espanya és de 80.000 milions d’euros cada any.

Pel que fa la solució a aquest problema el ponent va admetre que “és molt difícil ja que els qui cometen frau fiscal són enormement poderosos, començant per grans bancs que mantenen diners amagats en paradisos fiscals i continuant per les grans fortunes.” Un altre gran inconvenient és la manca de voluntat política per solucionar aquest problema.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem