Càritas Sant Cugat ha ajudat a 2162 persones el 2011

Amèlia de Juan, cap de secció de Càritas Sant Cugat, ha estat l’encarregada d’encetar el nou cicle de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat

Entitats per a la solidaritat, la justícia i la pau és el nou cicle dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat que pretén ensenyar la feina de persones i entitats que, de manera voluntària, treballen per aconseguir la pau, la justícia, els drets i la felicitat dels altres. Rafael Recolns, membre de la junta d’Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, ha explicat que hi ha milions de persones al món que treballen perquè el món funcioni una mica millor i a Sant Cugat hi ha moltes. “Aquest cicle potser no és tan entretingut com altres però passaran Càritas, Amnistia Internacional i la Creu Roja, entitats molt importants”, comenta Recolons.

Càritas Sant Cugat
La primera entitat en oferir la xerrada ha estat Càritas amb Amèlia de Juan, cap de secció de Càritas Collserola. L’Amèlia porta més de 14 anys treballant a Càritas Sant Cugat i ha destacat que des d’aquesta entitat es vol atendre a la persona des de la dignitat de la persona i l’amor que li podem donar, s’ha d’obligar aquella imatge de caritat. “La paraula càrites vol dir amor i això és el que intentem donar”, explica de Juan.

L'Amèlia ha explicat al públic assistent la Memòria d’Activitats corresponent al període 2011. Destacant que, a part d'intentar cobrir les necessitats bàsiques, l’objectiu és donar eines perquè ells puguin tirar endavant. Per això, part dels seus ingressos serveixen per finançar tallers o projectes d’orientació laboral.

Durant el 2011 Càritas va atendre un total de 806 famílies, que suposa un conjunt de 2.162 persones. “Viure aquí és més car que altres llocs i les persones que pateixen una situació econòmica complicada a Sant Cugat encara ho passen pitjor”, afirma Amèlia de Juan. La responsable la secció de Càritas Collserola explica que la imatge de la persona que necessita ajuda ha canviat bastant en els últims temps i que ara qualsevol podria demanar ajudar a l’entitat. L’entitat de Càritas està formada per 114 voluntaris i aquest és, sense cap mena de dubte, l’eix vertebrador de l’entitat.

Rafael Recolns ha explicat que l’ajuda que l’entitat dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat destinava a una escola de Romania, ara es destinarà a algun dels projectes de Càritas.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem