Carolina Amado: "Fins que el càncer no et toca a tu, no saps el que és"

L'Associació Benèfica Anita organitza un concert solidari per a la investigació del càncer del desenvolupament infantil, el diumenge 25 de febrer, al Cafè Belgrado

Actuarà el grup Abbey's Beat i se sortejarà una samarreta del primer equip de futbol del FC Barcelona, amb la signatura de tots els jugadors. Es tracta d'un concert familiar. L'entrada pels adults costarà 10 euros i pels nens, 5 euros.

Com es crea l'Associació Benèfica Anita que vostè presideix?
La van crear el nostre grup d'amics, el juny del 2014. Portàvem tres anys llargs d'incertesa i desesperació perquè no hi havia res que frenés el tumor de l'Anita, la meva filla, que va morir el 19 de desembre del 2014. Res ho acabava d'erradicar. L'Anita ja portava quasi deu operacions, molta quimioteràpia, radioteràpia, un trasplant, i el seu cos començava a donar signes de cansament. L'associació la van crear amb la idea de poder recaptar fons per poder investigar, específicament, el seu tumor, el tumor de cèl·lules germinals infantil.

Vostè ha fet un pas endavant.
El doctor Mora, el cap del servei d'oncologia de pediatria de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ens va facilitar el contacte amb Jim Amatruda, del centre mèdic de la Universidat UTSouthwestern de Dallas, que ha anat recopilant tumors d'aquest tipus. Quan l'Anita va morir, vaig decidir seguir amb l'associació perquè tenia molt clar que si algú hagués fet el que jo estava fent potser l'Anita s'hauria salvat, s'hagués pogut investigar.

Una associació activa...
Hem organitzat concerts, carreres d'esquí, torneigs de golf i exposicions de quadres. En l'última exposició vaig conèixer a l'Esther Alós i em va posar en contacte amb Joan Carles Galofré, de la Penya Blaugrana Sant Cugat, que ens van oferir fer un concert solidari que farem el diumenge 25 de febrer, a les 18 hores, al Cafè Belgrado, i a la Cris, que ens porta la comunicació. En cada acte coneixes a gent que t'ajuda.

Concert solidari.
Espero que omplim el Cafè Belgrado. Serà un concert molt divertit i familiar, sobretot pel fet que hi poden anar nens. El grup Abbey's Beat toca versions dels The Beatltes, Billy Joel, Los Ronaldos, Antonio Vega... Música marxosa i amb molt bon ambient. Estic molt contenta de poder fer alguna cosa a Sant Cugat perquè jo sóc de Valldoreix i sempre fem coses a Barcelona. Faré una presentació de l'associació. També sortejarem una samarreta del primer equip de futbol del FC Barcelona, amb la signatura de tots els seus jugadors, i sortejarem dos sopars. També posarem a la venda samarretes de l'associació. L'entrada són 10 euros pels adults i 5 euros pels nens.

L'ocasió bé s'ho val.
L'objectiu és passar una bona estona i ajudar a una molt bona causa, que són els nens malalts de càncer que desgraciadament estan abandonats perquè a les farmacèutiques no els interessa investigar el càncer infantil. Són molt pocs els nens amb càncer i hi ha moltíssims tumors diferents. No els interessa perquè no els és rendible. A Espanya cada any moren uns 400 nens i es diagnostiquen uns 1.200. El 80% se salven i un 20% no. És una malaltia totalment aleatòria, és un error genètic. Li pot tocar a qualsevol i, fins que no et toca, no saps el que és. Des que l'Anita va agafar càncer fins ara, he conegut a 22 nens que s'han mort. Són molts nens! En els adults, el càncer és una malaltia devastadora, imagini's en un nen tot allò que li implica. Veure el teu fill com perd pes, com l'operen, com de malament li senten els medicaments, les radioteràpies, les nafres...

El 2018 arrenquen amb aquest concert. Quines altres activitats faran?
Al març farem la tercera carrera d'esquí Anita. També estem preparant una cursa d'enduro amb pares i fills, a Cunit. El 9 de novembre farem el segon torneig de golf al RCG El Prat, i farem un altre concert amb el grup Los Brazos, que des del principi va col·laborar amb nosaltres.

Com es pot ajudar a l'associació?
A través de la pàgina web d'Anita es poden fer donacions periòdiques, des d'1 euro a 40 euros al mes, o una única donació, o bé directament al compte de l'associació. O també hi ha qui no aporta directament diners però organitza berenars i aniversaris solidaris.

Què ha trobat a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona?
Som molt afortunats de tenir-lo. És increïble la qualitat humana de la gent, del treball en equip que fan, com et protegeixen. És una passada! Els nens se'ls estimen molt.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem