El comerç, en contra de l'anella verda

Els comerciants afectats es mostren contraris a la nova mesura que els afecta fent baixar les vendes

Els comerciants del carrer de Francesc Moragas de Sant Cugat del Vallès es mostren contraris a la nova anella verda impulsada per l'Ajuntament de Sant Cugat per fomentar els desplaçaments a peu i en bicicleta pel centre de la ciutat. Una mesura que ha suposat l'anul·lació d'un dels dos carrils de circulació de vehicles de motor en un tram d'aquesta via, i la supressió d'aparcaments en un altre tram, per convertir-lo en carril bici, i que també s'estén a la resta de vies que travessen el municipi.

Més info: S'eliminen carrils de circulació de vehicles de motor per crear una anella verda al centre

Una mesura polèmica entre els comerciants, que afirmen que han davallat les vendes, i lamenten, principalment, el fet que no hi hagi cap lloc on poder estacionar per carregar i descarregar els productes que venen en els seus establiments, així com la dificultat per als clients per arribar als comerços.

 

Des de la carnisseria Sagarra lamenten la decisió presa pel consistori. "Ja quan ens van convocar a reunió per explicar el que volien fer, vam dir que n'estàvem en contra, perquè treien la zona de càrrega i descàrrega, i els aparcaments perquè els clients puguin venir a la botiga", apunta Maria Valero, filla de la propietària de la botiga. "Ho han tret tot, i sols rebem queixes dels clients, que ens diuen que deixaran de venir a comprar, i no per la qualitat del producte, sinó perquè no vindran a comprar en bici, i els costa massa arribar", lamenta. "És un impediment, i el que fan amb aquesta mesura és fer que la gent vagi als Centres Comercials a comprar", afegeix, destacant que "acaben venint la gent del barri, però no la que viu més lluny si no poden deixar enlloc el cotxe".

Valero destaca que s'ha contactat amb l'Ajuntament en diferents ocasions demanant que es personin al lloc per veure què passa. Igualment, apunta com s'han fet diferents reunions, i com en la darrera, celebrada aquest dilluns, 8 de juny, es va demanar als comerciants que "esperem fins setembre, ja que ara és una prova pilot per veure si funciona", assegura, afegint que "no ens fa falta esperar fins llavors per veure que és un desastre". Igualment, se'ls va comunicar que en els pròxims dies hi hauria zona de càrrega i descàrrega.

D'altra banda, destaca que el carril bici creat "no l'utilitza ningú", i lamenta que s'hagi adoptat aquesta mesura al·legant afavorir el distanciament social per prevenir la Covid, "quan és un carril bici i, per tant, els vianants segueixen anant tots per la vorera, com sempre". "Enfonsaran el comerç local", lamenta Valero, apuntant que si la mesura és definitiva, no es descarta organitzar-se entre els comerciants per evitar-ho.

Imatge del carrer de Francesc Moragas amb l'anella verda.

Imatge del carrer de Francesc Moragas amb l'anella verda.

La queixa des de la botiga d'electrodomèstics Cadima és en la mateixa línia. "No hi ha cap zona de càrrega i descàrrega per als camions", apunta Pilar Cañada, responsable de la botiga, destacant que, alguns cops, és inevitable envair el nou carril per part dels diferents transportistes que descarreguen als diferents comerços. A més, destaca que, com a botiga d'electrodomèstics, "la gent que ve a comprar aquí no agafa el producte amb la bossa i pot marxar caminant; moltes vegades venen en cotxe per emportar-s'ho ells mateixos, i no tenen on parar".

Tot plegat, afegit a l'embolic de trànsit que es produeix a la zona. "No ho havia vist mai", apunta, destacant que "ara la gent està més a casa, però quan es pugui tornar una mica a la normalitat i hi hagi més desplaçaments, no sé què és el que passarà".

Més info: Matí d'embussos i botzines a l'Anella Verda

Una situació que, a parer dels comerciants, es veu agreujada pel fet que "no hi passa ningú". "Estic a favor que es facin carrils bici, però aquest no és el punt per fer-los passar", assenyala Juan Baron, del quiosc Blau Cel. A més, remarca també que "és més perillós que una altra cosa, perquè les motos circulen per aquest carril", explica.

Una situació que, també en el cas del quiosc, ha fet baixar les vendes, i fins i tot algun client ja ha dit que no hi tornarà. "La gent no pot accedir al centre, i la mesura arriba en un moment en què les vendes ja havien baixat per la Covid", explica. Així, lamenta que "no han deixat cap lloc per poder parar, i molta gent no agafa la bicicleta per venir fins aquí", assenyalant que la mitjana d'edat dels clients de l'establiment és elevada, i que molta gent ni tan sols pot tenir bicicletes a casa per manca d'espai.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem