Tot a punt per la Fira del Vermut

Sant Cugat es converteix en la capital del vermut català amb la celebració de la Fira del Vermut, organitzada pel TOT i Vadevi, aquest 28 i 29 de maig a la plaça de Barcelona de Sant Cugat

Vermutejar: “Acció consistent a gaudir d’una beguda aperitiva de tast amarg feta amb vi blanc aromatitzat amb donzell i altres substàncies. Es recomana fer aquesta activitat en bona companyia”. Això és el que es farà a la plaça de Barcelona de Sant Cugat durant aquest cap de setmana, dies 28 i 29 de maig, amb la celebració de la Fira del Vermut, organitzada pel TOT i Vadevi, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat i compta amb el suport de Sant Cugat Comerç i el club cultural TR3SC, així com els mitjans de comunicació El Món i VIA Empresa. A la fira, on per primera vegada compartiran espai els millors cellers catalans, hi haurà parades per tastar els millors vermuts del país i la presència d’alguns comerços santcugatencs que aportaran el complement gastronòmic a la beguda per “fer el vermut”, ben bé com marca la tradició.  

 

La degustació dels aperitius anirà acompanyada de música i moltes altres activitats relacionades amb aquesta begudes que es repartiran entre els dos dies que durarà la fira. Jazz en directe, masterclass sobre el vermut i còctels o diferents tastos són algunes de les propostes que els amants del bon aperitiu no es poden perdre. Així, des del dissabte a les 11 del matí i fins diumenge a les 17 hores, el vermut serà el protagonista absolut a Sant Cugat.

Referent: Sant Cugat

Aquesta fira farà de Sant Cugat la capital d’aquesta beguda tradicional catalana. “Estem molt contents que els millors vermuts de Catalunya d’aquest 2016 es tastin a Sant Cugat”, va comentar l’alcaldessa, Mercè Conesa, durant la presentació de les activitats. “Aquesta oferta vinícola –juntament amb la gastronòmica– contribueix a crear la nostra identitat, la que ens fa únics i diferents de la resta”, va afegir. L’editor del Grup Vinari, Salvador Cot, coorganitzador de la fira juntament amb el TOT Sant Cugat, parla de la importància dels vermuts en la cultura catalana, especialment ara que “el producte i el ritual de prendre’l torna a estar molt de moda”. I afegeix: “A Catalunya es produeixen grans vermuts i ara tindrem la possibilitat de tastar els millors entre els millors de tot Catalunya a Sant Cugat” .

El millor aperitiu

Els vermuts que es podran degustar són els guanyadors dels Premis Vinari dels vermuts catalans. El 9 de maig , a Reus, es va celebrar la segona edició d’aquet certamen, on un jurat professional va seleccionar els deu millors vermuts en les diferents categories. Per a la directora dels premis, Eva Vicens, l’objectiu és “dignificar el vermut que es fa a casa nostra, donar-lo a conèixer i, sobretot, mostrar a tothom que quan anem a fer el vermut, tenim per triar i remenar, tenim vermuts per a tots els gustos, i tots catalans”.

La Fira

DISSABTE 11h -19h

 

A les 11:00h - Obertura de portes de la Fira del Vermut 

 

Durant tot el dia:

  • Tast dels millors vermuts de Catalunya segons els Premis Vinari
  • Aperitiu amb productes de comerços locals

 

A L’ESCENARI DE LA PLAÇA:

 

  • 12:00h - Inauguració oficial de la Fira del Vermut
  • 12:30h - Actuació musical del grup “Guillem Jubany Trio”
  • 17:30h - Actuació musical del grup “Soul of Fusió”

 

A LA SALA TASTOS TR3SC

 

·       13:00h- 14:00h - Aprèn a tastar els estils del vermut, amb Ester Bachs

·       18:00h-19:00h- Taller de pintura amb vi, amb Marta Aranyó

 

A les 19:00h - Fi de la jornada 

 

 

DIUMENGE 11h-16h

 

  • 11:00h – Comença la segona jornada de la Fira del Vermut

 

Durant tota la jornada:

  • Tast dels millors vermuts de Catalunya segons els Premis Vinari
  • Aperitiu amb productes de comerços locals

 

 

A L’ESCENARI DE LA PLAÇA:

 

  • 11:30h - 12:00h Actuació musical “Sandra Cooper & Guillem Jubany Duo”
     

A LA SALA TASTOS TR3SC

 

  • 12:00h - Masterclass de vermuts i tast sensorial de botànics que s’utilitzen en la seva elaboració, amb Guillem Panisello i Blanca Ozcáriz
  • 13:00h - Taller de còctels amb vermut amb Mariona Vilanova, del Nykteris Coctail Bar de Girona

 

  • 17:00h Fi de la Fira

Més informació
 
Comentaris

Destaquem