Anna Garcia Garay guanya l’11è Premi de poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater

Aquest dijous s'ha celebrat al Teatre-Auditori de Sant Cugat la gala de lliurament del guardó, dotat de 7.250 euros, una escultura de Pep Codó i el compromís de publicació del poemari, al novembre, a Edicions 62

L'escriptora sabadallenca Anna Garcia Garay s'ha adjudicat l'11è Premi de poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater, organitzat per l'Ajuntament i Edicions 62 amb la voluntat de mantenir viu el record de Ferrater, un dels personatges més influents en la poesia del segle XX i que va tenir una estreta relació amb Sant Cugat. En un acte organitzat aquest dijous al Teatre-Auditori, s'ha lliurat el premi a Garcia, que ja va ser finalista en aquest certamen l'any 2010, per la seva obra Els mots encreuats.

"Aquest premi significa molt perquè vaig començar a escriure com una afició i quan portes un temps en el món veus que el Premi Gabriel Ferrater és el guardó de referència en poesia i la meva fita era guanyar-lo", explica Anna Garcia Garay. La poetesa recorda com va començar escrivint un blog l'any 2004, els escrits dels quals van anar tendint cap a la prosa poètica. "Poc a poc he anat madurant literàriament", destaca Garcia. La sabadallenca explica com s'insipira per fer un poema: "És un procés d'observació, està pendent del món i qualsevol detall et fa sentir alguna cosa".

"Per nosaltres són uns premis molt importants: continuen amb la memòria d'un poeta que va estar vinculat amb la nostra ciutat i també donen impuls a nous talents". L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que aposten fort pels guardons i tindran continuïtat. "Fem una contribució a la nostra cultura i a fomentar el talent de la nostra gent", destaca.

El jurat del Premi està compost per l'editor Xavier Folch i els poetes i escriptors Jordi Cornudella, Imma Monsó, Francesc Garriga i Marta Pessarrodona. De Garcia i els seus mots encreutats, en destaquen "la qualitat i l’originalitat del plantejament en la manera de dir les relacions amoroses en la poesia".

Anna Garcia Garay
Nascuda a Sabadell el 1972, s’inicia en el món literari com a afició quan obre el seu primer bloc,Univers privat, l’any 2004. Dos anys més tard, guanya el primer Premi de Poesia Miquel Martí i Pol del Principat d’Andorra amb el poema Desfent camins i el 2007 queda finalista en el certamen Gat Literari de Torelló amb el recull de poemes Funambulismes a la corda fluixa de la nit. El 2009 guanya el tercer premi del concurs e-Poemes convocat per La Vanguardia amb el poema Beatus ille. Finalment el 2011 guanya el XVII Premi de Poesia Joan Llacuna d’Igualada amb l’obra “Assassins de margarides”, guardó que fa possible la publicació del seu primer llibre el març de 2012.

Els mots encreuats és una obra on es fusionen la prosa poètica i la poesia en dues parts ben diferenciades, Horitzontals i Verticals, tot imitant l’estructura clàssica d’uns mots encreuats. Així mateix, s’hi entrellacen l’amor i el desamor, la quotidianitat i la reflexió vital per teixir un poemari amb al·lusions constants al llenguatge i als elements que el conformen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem