Ja està en marxa el XI Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater

El premi, que compta ja amb un gran prestigi entre els escriptors en llengua catalana, consta d’una dotació econòmica de 7.250 euros lliures d’impostos i una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó

Tots els escriptors en llengua catalana que hi estiguin interessats tenen fins el dia 1 de març per presentar la seva obra al XI Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater. Les obres presentades al Premi han de ser escrites en llengua catalana, en qualsevol de les seves varietats, i l’extensió mínima ha de ser la que correspon a un volum imprès de 64 pàgines. El material es pot lliurar al Registre General de l'Ajuntament de Sant Cugat. A banda de l'escultura de Pep Codó i els 7.250 euros, el guanyador veurà com Edicions 62, coorganitzador del certamen, editarà la seva obra.

Iolanda Pelegrí, de la Institució de les Lletres Catalanes, va reconèixer que "Sant Cugat s'està convertint en la ciutat de la poesia" i va recordar l'estret lligam de Gabriel Ferrater amb el municipi: "Havia de ser Sant Cugat qui acollís aquest Premi". La presentació de les bases es va fer al Restaurant El Mesón i Xavier Fornells, director d'Àmbit de Gestió de Servei de les Persones de l'Ajuntament, va recordar les trobades que Gabriel Ferrater feia al local amb altres grans personalitats intel·lectuals catalanes i santcugatenques. Fornells va lamentar que "el Premi no té prou ressò mediàtic" i va voler posar èmfasi en "la importància de la poesia".

La presentació de les bases es va fer en el marc del Festival de Poesia de Sant Cugat i es va aprofitar per presentar el llibre editat Pedra sura de Jaume Subirana, darrer guanyador del Premi Gabriel Ferrater.  Per amenitzar l'acte, l'actriu Elvira Prado va llegir poemes de Subirana i Ferrater.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem