Canals Galeria d'Art, la més antiga de Sant Cugat, tanca les seves portes

El seu director, Josep Canals, seguirà promovent els artistes locals com a galerista virtual

Canals Galeria d'Art tanca les seves portes el pròxim 1 de febrer. Ubicada al carrer de la Creu, al barri del Monestir, és la galeria més antiga de Sant Cugat.

A la seva pàgina de Facebook, el galerista anunciava aquest 25 de gener, que "no podem seguir, són molts anys lluitant per l'art actual a Sant Cugat", però també avançava que "ens transformem".

Josep Canals, director de la sala, ha explicat al TOT Sant Cugat que "les dificultats que afecten el món de l'art, com a conseqüència de la crisi, han fet inviable mantenir la galeria".

Amb tot, afegeix, mantindrà la seva tasca en defensa dels artistes locals, promovent el fons d'art del qual disposa. A partir d'ara, però, de manera virtual.

Canals Galeria d'Art va ser la primera galeria de Sant Cugat, creada el 1973. Des dels seus inicis, s'ha dedicat a promocionar l'art d'avantguarda, posant especial èmfasi als artistes locals. Entre altres iniciatives, és la impulsora de la Biennal d'Art Contemporani Català, que enguany arribava a la seva vintena edició, i ha portat a terme diferents propostes de ciutat, com ara promoure activitats com El carrer del còmic.

D'altra banda, ha portat el nom de Sant Cugat a diferents fires nacionals i internacionals, exposant-hi les obres dels artistes de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem