Tot a punt perquè Hoboken obri les seves portes a la ciutat

L’esperada sala de concerts privada de Sant Cugat ja té data d’obertura, serà el proper divendres 9 de novembre. I ho farà amb dos concerts, el de Bremen i el de Mine, ambdues formacions amb membres santcugatencs

La inauguració oficial d'Hoboken, però, serà el dissabte 10 de novembre, quan, a més, hi haurà el concert del grup The New Raemon (per al que ja es poden adquirir les entrades per Internet) i com a teloners, la formació Barbara Cuervas. Fins al moment, també hi ha confirmat el concert de Mujeres el divendres 16 de novembre, a les 22.30 hores, tot i que encara no se sap qui serà el grup que els farà de teloners.

Una gran aposta
El gerent de Hoboken, Carles Cano, ha assenyalat a aquest mitjà que l’aposta per Sant Cugat ve perquè “vaig veure l’oportunitat d’obrir una sala de concerts i club a la ciutat en què visc; la sala que a mi m’agradaria trobar a la meva ciutat”.
La sala ha signat un conveni amb l’Ajuntament perquè “volem tenir uns lligams amb la ciutat en la qual ens instal·lem”, destaca. En aquest sentit, “els santcugatencs que disposin de la T-Jove podran gaudir d’un 15% de descompte a Hoboken, i l’Ajuntament podrà llogar la sala a uns preus acordats per fer diferents activitats, com ara el Mou-te”, assenyala.

Com serà
En total, condicionar la sala ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros . L’espai té la sala principal a la planta baixa, totalment adaptada per acollir concerts, i una planta superior on s’hi pot trobar un balcó per veure els concerts, una sala on se serviran còctels i serà més relaxada que la pista, i un petit reservat que encara s’estudia si mantenir-lo o integrar-lo en l’espai. El local disposarà de tres barres, dues a la planta inferior i una a la superior; banys adaptats, tant al pis de dalt com al de baix, i dos camerinos per als grups que actuïn. Des d’aquests camerinos, ubicats al pis superior, es podrà accedir a l’escenari directament mitjançant un ascensor. A més, al costat de la porta d’entrada, hi haurà un a terrassa condicionada per a fumadors.

Pel que fa a les actuacions musicals, a banda de caps de cartell ja consolidats, la sala aposta per donar cabuda als grups locals, admetent propostes. En molts casos, aquests grups es busquen per fer de teloners dels concerts principals, “sense que això vulgui dir que no cobraran”. També es busquen discjòqueis locals, a banda dels residents que ben aviat coneixerem.

Sala de concerts i club
“No som una discoteca”, destaca Cano, “el negoci no és vendre copes, sinó bona música”, emfatitza. En aquest sentit, cal assenyalar que Hoboken obrirà els divendres, dissabtes i prèvies a festius, amb entrada gratuïta fins a la 1.30 h (excepte els dies de concerts de pagament). Els concerts es programaran cap a les 22.30 hores, i la gent que ja estigui a la sala no haurà de sortir per tornar a entrar a prendre una copa. A més, a banda del descompte per als santcugatencs amb T-Jove, Hoboken promocionarà una targeta de fidelització per poder pagar les entrades amb beneficis. Igualment, mantindran preus de bar i no de discoteca.

A més, el 30 de novembre s’iniciarà el cicle What comes next?, en el qual la sala convida un segell discogràfic català per promocionar dos grups. “Les entrades per aquestes sessions valdran 6 euros, o serà gratuïta si s’ha comprat una entrada durant el mes per a algun dels concerts de la sala”, apunta José Miguel Garanto, responsable de programació i community manager de la sala.

La primera sessió d’aquest cicle serà el 30 de novembre, en la qual s’ha convidat LAV Records, la productora de Miqui Puig, presentant els nous discs de Free Fall Band i Illa Carolina. A més, Miqui Puig oferirà una sessió de club després dels concerts.

Voluntat de créixer
De moment, Hoboken obrirà amb els horaris i dies ja exposats, tot i que ja hi ha el projecte d’iniciar sessions de club light per a menors d’edat. Aquestes, segurament començaran al desembre o al gener, i seran, en principi, els divendres i dissabtes entre les 17.30 hores i les 22 hores. La voluntat, ha assenyalat Carles Cano, “és anar ampliant l’oferta poc a poc, també en funció de les necessitats i la demanada”.

Llocs de feina
Hoboken també crearà nous llocs de feina per als santcugatencs. En aquest sentit, la direcció de la sala està enviant els perfils de treballadors que necessiten al Servei d’Ocupació Municipal perquè surtin de les seves llistes els 18 treballadors que necessiten a les nits, i els 14 a la tarda. “Principalment es busca gent per a la barra, guarda-roba... De la neteja i la seguretat se n’encarregaran empreses subcontractades”, apunta Cano.

Oportunitat per la ciutat
Amb l’obertura d’Hoboken, la ciutat ja tindrà l’esperada sala de concerts privada. Raül Grangé, regidor de Joventut, ha apuntat que la sala “és una gran aportació per la ciutat, i una gran oportunitat de treballar l’Administració pública amb l’empresa privada per poder disposar d’un nou espai a la ciutat, que des de l’Ajuntament de Sant Cugat celebrem”. Igualment, ha destacat que “Hoboken està plenament implicada amb la ciutat”, tot fent referència als llocs de feina que generarà per als santcugatencs i l’oportunitat que suposarà per als grups locals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem