Connectar amb la Terra a través de la dansa africana a Sant Cugat

Coneixem què i per què ballen els santcugatencs i santcugatenques amb un reportatge 'Al ritme de Sant Cugat'

“La dansa africana és una dansa molt completa que t’aporta molts beneficis, tant físics com en l’àmbit de cor i de cap, perquè ho connecta tot i, a més a més, com que posem la percussió en directe, fa que et connectis directament a la Terra, a uns orígens, i a una comunicació constant que es podria traduir fins i tot amb la natura. És com el tot, perquè els instruments que toquem estan fets amb coses naturals”, explica Miriamba, de l’associació Afro Alamuta.

L’associació és l’encarregada d’ensenyar aquesta dansa al Casal TorreBlanca. Una dansa que cada cop guanya més adeptes. “Hem arribat a més gent i ara tenim entre 14 i 16 persones per classe en les tres classes que fem a Sant Cugat”, apunta. A més d’ensenyar dansa africana mandinka, l’associació també fa classes de percussió.

“El nostre objectiu és compartir i transmetre el que és la dansa i la percussió africana, així com els cants, a través de cursos”, descriu, però afegeix que “el que més aporta directament a l’alumne són els viatges que organitzem al Senegal, d’intercanvi amb l’escola de dansa que Paty, membre de la formació, dirigeix des de fa 20 anys, i on ell es va formar”. Un viatge en què els membres del grup es reciclen, i on els aprenents “fan una convivència directa amb els artistes d’allà, veient la seva realitat i la seva manera d’aprendre, que és diferent de la nostra”. L’escola està a Ziguinchor, capital de Casamance (Senegal).

A banda de recollir material escolar, roba, i altre material en cada viatge organitzat per l’associació a Ziguinchor, actualment estan treballant a fi de poder construir un centre sociocultural a Abéne, una ciutat costanera a la qual es viatja cada cop amb els membres de l’escola senegalesa. Un espai on es farà formació en primers auxilis i d’alfabetització. “Tots els nostres esforços estan destinats a aconseguir fons per fer-ho possible”, clou Miriamba.

Llegiu més sobre ballar a Sant Cugat, mireu les imatges, i descobriu l'associació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem