Passar-ho bé ballant a Sant Cugat al pur estil cabaret

Coneixem què i per què ballen els santcugatencs i santcugatenques amb un reportatge 'Al ritme de Sant Cugat'

Laia Calls té 31 anys i va començar a ballar jazz quan tenia 11 anys. Tal com defensa, hi ha molts motius per ballar, i cadascú té el seu, però afirma que, “en el meu cas, és per la sensació de sentir-me bé. Ballar em crea una sensació de benestar i de canvi d’humor total”. “Et sents bé, et sents a gust, et crea una sèrie de reptes amb tu mateix, i quan veus que els superes, t’enganxes”, afirma.

Des de fa deu anys es dedica a la docència. “Bàsicament, qui ensenya ho fa per poder compartir el que sap i l’apassiona. Personalment, busco transmetre la meva passió, el que a mi m’agrada, i fer-ho el millor que pugui, observant cadascú i potenciant el que cadascú té”, explica.

Les classes que ofereix són diferents. “Normalment les escoles de dansa s’adrecen a infants o professionals, però a la majoria de gent els agrada ballar. El ritme és inherent!”. És per això que ofereix un espai a les dones adultes, on poder passar-ho bé fent musicals, sexy burlesque, cabaret o videoclipping, entre altres disciplines.

“Aprendre la tècnica està molt bé, però em sembla més interessant saber mirar-se al mirall, treure la feminitat, amb aquest punt de teatralitat, i passar-ho bé”.

Les alumnes que participen en les seves classes coincideixen en una opinió: és el seu moment. “Són dones que volen moure el cos, posar-se en forma, però sense anar a córrer amb l’iPod. Volen passar-ho bé, i tenir un moment per a elles mateixes”. Ballar “et fa desconnectar, posar-te en forma, i et canvia l’humor”.

Llegiu més sobre ballar a Sant Cugat, conegueu la dansa africana i la dansa oriental, i mireu les imatges.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem