Cruañas exposa a la Sala Rusiñol a partir del 16 de desembre

La mostra es podrà visitar a la galeria santcugatenca fins a l'11 de gener

El color de la il·lusió és la nova proposta de la Sala Rusiñol per aquest Nadal. Un recull de les obres més recents de l'artista Cruañas, que torna a la galeria santcugatenca.

La pintura de Cruañas retrata ambients de les ciutats europees més emblemàtiques, com Venècia o Londres, amb un tractament que sorprès per l'apropament nostàlgic que en fa, aconseguit amb tons grisos i negres. Una sensació que es veu potenciada pels elements que apareixen en els seus quadres: canals, boirines...

En les seves teles més actuals s'atreveix amb Nova York, ciutat afí pel seu esperit a les seves obsessions temàtiques.

L'artista
Cruañas va nèixer a Maià de Montcal (Girona) l'any 1942. Va iniciar la seva formació al taller de Joan de Palau, a Banyoles. Fou deixeble del pintor Sibeques a la seva acadèmia de Figueres. Després es traslladà a Barcelona, on l'any 1970 participà en una exposició col•lectiva.

Fou al 1972 quan va fer la seva primera exposició individual, a Vic. Des de llavors ha exposat a Madrid, Girona, Palma de Mallorca, Tarragona i a Sant Cugat del Vallès.

Fidel a la figuració, en la seva obra s'identifiquen diverses etapes que entronquen amb la influència de les avantguardes fins arribar a un expressionisme lliure i impulsiu que defineix la seva visió actual. Treballa tant l' oli com l'aquarel·la o el dibuix. Se'l coneix com a paisatgista, tot i que també ha treballat el retrat i el bodegó.

El crític d'art J. M. Cadena sintetitza la seva filosofia: Desitja la possessió de cada instant de plaer pel que fa a l'estètica, però té prou força de voluntat per anar amb estudiada calma analitzant cada tema per a trobar-hi noves i saboroses qualitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem