El Grup Mediterrània presenta dues novetats per Festa Major

Per primer cop portaran a l'escenari els balls 'Àguila Negra' i 'Camperola', amb coreografies de Marta Canas i David Gil, respectivament

El Grup Mediterrània ha presentat aquest dimarts, 8 de maig, al Teatre La Unió el projecte que han preparat per la Festa Major de Sant Cugat d'aquest any. Sota la direcció de David Gil, Marta Manyoses, Ferran Martínez i Cristina Viñallonga, la formació estrenarà dos balls: Àguila Negra i Camperola. Cada coreografia compta amb el seu propi vestuari, creat expressament per a cada ball.

Camperola
Coincidint amb la celebració de l'Any Toldrà (en que es commemora el 50è aniversari de la mort del músic), David Gil ha creat un ball de la cançó Camperola de Toldrà. Consisteix en una sardana del 1923 que David Gil ha imaginat ubicada en un poble del Pirineu en festa major.

La base de la d'aquesta dansa són els balls populars, com el Ball Cerdà, però “combinada amb la dansa moderna, agrupant diferents danses, com el ballet”, ha assenyalat Mercè Andrés.

Àguila Negra
Amb coreografia de Marta Canas, Àguila Negra és una aposta “cent per cent santcugatenca” han destacat els membres del Grup Mediterrània. “Ja tenia ganes de coreografiar la cançó Àguila Negra, original de la cantautora barbara i versionada per Maria del Mar Bonet”, ha apuntat Marta Canas.

Amb tot, aquestes versions no s'adaptaven a les necessitats de la dansa, i per això, van decidir demanar a La porta dels Somnis que la versionessin de nou, amb la col·laboració de Joan-Pau Chaves i els germans Saltor.
Un projecte 100% santcugatenc perquè, no sols la versió musical l'han feta músics reconeguts de la ciutat, sinó perquè el disseny i la confecció del vestuari també té signatura santcugatenca, i els coreògrafs també són de la ciutat.

El Grup Mediterrània ha manifestat que “és un orgull haver pogut fer aquesta col·laboració”, i han anunciat que “de cara al 2013 no estem pensant en una dansa nova, sinó en tot un espectacle que sigui una història i involucri el públic”.

Estrena oficial
Les dues danses noves del Grup Mediterrània pujaran per primer cop a un escenari el 30 de juny, a les 21'30 hores, a la Plaça de l'Om. S'estrenaran en el marc de l'actuació de Festa Major.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem