El Museu del Còmic ret homenatge a Francisco Ibáñez amb una exposició monogràfica

La mostra es pot visitar a Sant Cugat fins al 12 de gener

Francisco Ibáñez és el protagonista de la primera exposició temporal que acull el Museu del Còmic de Sant Cugat del Vallès des d'aquest dimarts, 17 de setembre. Una exposició, que es podrà visitar fins al 12 de gener del 2020, i que recull la trajectòria del creador de personatges tan emblemàtics com Mortadelo y Filemón i que, als seus 83 anys, segueix en actiu creant historietes que mantenen un públic fidel, tal com explica el mateix Ibáñez.

Una mostra, ha explicat el comissari d'aquesta, que es deu al fet que "estimem Ibáñez", i perquè "creiem que encara s'ha de reivindicar el seu paper i la seva obra", ha dit, ja que "fa 67 anys que treballa, segueix en actiu des del 1952, i part del seu treball és encara molt desconegut".

 
L'exposició es pot visitar al Museu del Còmic fins al gener. FOTO: Bernat Millet

L'exposició es pot visitar al Museu del Còmic fins al gener. FOTO: Bernat Millet

Amb l'exposició que presenta el Museu del Còmic es pot recórrer la trajectòria d'Ibáñez. En una primera part, composta de 5 panells, es pot resseguir aquesta trajectòria. Una segona part de la mostra, formada per diferents vitrines, acull un recorregut cronològic per les seves creacions. Finalment, es poden veure un seguit d'originals, 26 en concret, cedits per diferents particulars, entre ells el mateix Ibáñez, que n'ha cedit 12. Completen la mostra diferents ampliacions, així com marxandatge i altres objectes elaborats amb els seus personatges.

A la mostra es poden veure diferents originals de la seva obra. FOTO: Bernat Millet

A la mostra es poden veure diferents originals de la seva obra. FOTO: Bernat Millet

Una trajectòria que segueix endavant, i que com ha explicat el mateix Ibáñez, seguirà. "Avui hi ha gent que no creu que segueixo treballant, i sempre dic que el dia que trobi un ordinador capaç de crear una historieta, em poso a la cua, però no existeix", ha dit, reivindicant les hores de feina davant un full en blanc.

 
Comentaris

Destaquem