Emotiu comiat al mestre Grau-Garriga

Conesa: "Grau-Garriga ha deixat el nom de Sant Cugat i l'Escola Catalana del Tapís ben amunt, ara és moment que la ciutat torni aquest agraïment i posi el nom de Grau-Garriga en el mateix nivell, com el millor reconeixement possible"

L'església de Saint Mathurin sur Loire s'ha omplert avui dijous per donar l'últim adéu a l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga. Una emotiva missa en la que han participat diversos familiars i amics, i que ha tingut una durada d'una hora i mitja, ha acomiadat al considerat com el renovador del tapís contemporani català. Ramon Grau, nebot de l'artista, ha elogiat la seva figura i l'ha recordat "quan, en l’adolescència, no et trobaves a tu mateix i t’hi agafaves; quan volies ser com ell; quan t’escoltava com ningú ho feia".

L'alcaldessa Mercè Conesa, el regidor de Cultura, Xavier Escura, la delegada a França del govern de la Generalitat, Marysé Olivé, i l'alcalde de Saint Mathurin sur Loire, Gino Boismorin, han participat en la cerimònia, en la que Conesa ha lliurat a la vídua de Grau-Garriga la bandera de Sant Cugat. Durant el funeral l'alcaldessa ha manifestat que Grau Garriga: "Ha estat l'artista santcugatenc amb més projecció internacional de la història de la nostra ciutat. La seva pèrdua serà sentida, sens dubte, per moltes sensibilitats arreu del país, però especialment per Sant Cugat. Perquè el nostre artista se sentia orgullós de les seves arrels. Arrels profundament santcugatenques i catalanes. Deia que haver nascut, viscut i treballat a Sant Cugat - especialment a la Casa Aymat - l'havia marcat molt". Conesa també ha afegit que "Grau-Garriga ha deixat el nom de Sant Cugat i l'Escola Catalana del Tapís ben amunt, ara és moment que la ciutat torni aquest agraïment i posi el nom de Grau-Garriga en el mateix nivell, com el millor reconeixement possible".

Grau-Garriga vivia en aquesta localitat francesa des de l'any 1989, quan es va traslladar des de Sant Cugat, amb la seva dona i dues de les seves filles.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem