La cultura popular i tradicional tornarà a brillar per Festa Major

Les diferents entitats fan un seguit de propostes durant els dies de celebració

Un dels plats forts de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès serà, un any més, la cultura popular i tradicional. Articulada al voltant de l'Espai d'Arrel, a la plaça d'Octavià, les diferents entitats presentaran les seves propostes durant els quatre dies de festa.

Ja dijous, dia 28 de juny, protagonitzaran el seguici d'inici de Festa Major que arrencarà, després del repic de campanes, a les 19 hores des de l'avinguda de Cerdanyola. A la nit, a les 22 hores, el Grup Mediterrània oferirà el seu tradicional espectacle festiu a la plaça de l'Om, que enguany porta per nom Icònic: símbols i danses. I més tard, les diferents entitats protagonitzaran un dels moments més especials de la festa, el seguici nocturn, a mitjanit, a la plaça d'Octavià.

Trobada gegantera de Festa Major. FOTO: Lali Álvarez

Divendres, dia de Sant Pere, els grallers i timbalers de la ciutat faran les albades de Sant Pere, a les 8 hores, i una hora més tard, es farà l'esmorzar popular organitzat per Caparrots de Sant Cugat. Ja a la tarda, participaran les diferents entitats dels actes de celebració de Sant Pere, amb el seguici de Sant Pere, l'ofrena davant la casa de Francesc Vila i Trabal, i l'escat de Festa Major a la llotgeta del Monestir a les 20 hores, al qual seguirà el tradicional ball del Paga-li, Joan.

Ja al vespre, els Diables de Sant Cugat organitzen el Correfoc infantil i jove de Festa Major, a partir de les 21.30 hores, en el qual estaran acompanyats pels Dimonis de Molins de Rei i els Diables de Caldes.

Els Bastoners per Festa Major. FOTO: Lali Puig

Dissabte, dia 30, les propostes començaran a les 11 hores amb el Ball de caparrots i capgrossos, al qual seguirà la VIII Trobada de Balls i Entremesos d'Arreu de Catalunya, tot a la plaça d'Octavià. A partir de les 18.30 hores, aquest espai l'ocuparà la ballada de sardanes amb la Cobla Mediterrània, mentre comença la 32a Trobada Gegantera de Festa Major, amb una desena de colles convidades, que finalitzarà amb el ball de gegants a les 20.15 hores a la mateixa plaça. Mentrestant, a les 19 hores, començarà l'actuació castellera de vigílies de Festa Major a la plaça de la Vila amb els Gausacs, els Castellers de Cerdanyola i els Castellers de Santpedor.

A les 22 hores, l'Esbart Sant Cugat estrenarà el seu nou espectacle, FentVia, que servirà de cloenda als actes del centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat. Un espectacle que començarà amb una cercavila des de la plaça del Doctor Galtés, i que finalitzarà a la plaça de Lluís Millet amb mapping, música i dansa. Un espectacle que es repetirà el dia 1 de juliol a la mateixa hora.

Correfoc de Festa Major. FOTO: Artur Ribera

I també dissabte a la nit, el foc prendrà els carrers de Sant Cugat amb el Correfoc de Festa Major. Després de la tabalada conjunta, la colla local, acompanyada per Diables BAT de Tàrrega, els Diables del Carmel, els Diables del Clot i els Diables de Cua de Cornellà, començaran dos recorreguts pels carrers de la ciutat. Un correfoc que finalitzarà amb els versots i l'esclat de foc a mitjanit a la plaça d'Octavià.

L'últim dia de Festa Major, l'1 de juliol, la cultura popular i tradicional també hi serà present. A les 11.30 hores començarà la matinada bastonera, i a la tarda, a les 18 hores, se celebrarà la XXIII Actuació Castellera de Festa Major. Els Castellers de Sant Cugat estaran acompanyats enguany per Marrecs de Salt i Moixiganguers d'Igualada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem