Sánchez: “Ser els pregoners de la Festa Major de Sant Cugat és un reconeixement”

Aquest valldoreixenc és un dels més d’un centenar de persones -109- amb discapacitat intel·lectual i física que han participat en la sisena edició dels StQlímpics

Els StQlímpics els organitza la Taula per a Persones amb Discapacitat, que promou l’Ajuntament, i que seran els pregoners de la Festa Major de Sant Cugat. Els centres que formen part d’aquest projecte són Sant Medir, Edda de Carli i ASPASUR, de la Fundació Creactiva Catalònia, Guru i Taller Jeroni de Moragas.

Per tots els esportistes que participen en els StQlímpics, què significa ser pregoners de la Festa Major de Sant Cugat?
Serà un dia molt especial. Ens ho volem passar molt bé i gaudir d’aquest moment. És un reconeixement cap a nosaltres, per la feina que fem. És molt bonic que la gent reconegui les coses que es fan. Els StQlimpics ens agraden molt i volem continuar fent-los.

Com serà el pregó? Ens pot avançar algun detall?
Jo donaré les gràcies a l’equip tècnic: entrenadors, monitors... S’ho mereixen. Fan una gran feina. Darrere dels StQlímpics hi ha molta feina.

Quin missatge li agradaria transmetre als santcugatencs per festa major?
Que gaudeixin molt de la festa major.

Quan els van comunicar que serien els pregoners de la festa major, com van reaccionar?
Ens vam quedar glaçats. Per a nosaltres és molt important. És importantíssim que les persones amb discapacitat puguin dir la seva i puguin gaudir d’aquests StQlímpics. Si no existissin, seria un avorriment.

Què signifiquen per a vostè els StQlímpics?
Una molt bona feina de molta gent. M’agrada molt participar-hi. Estic molt content i orgullós de fer-ho. Dels tres esports que es practiquen (bàsquet, atletisme i petanca) cada setmana, el que més m’agrada és el bàsquet. L’any que ve hi tornaré a participar. Serà el meu homenatge cap als meus avis, que són morts. El meu avi havia jugat a futbol i escacs. Estarien orgullosos de veure’m. Aquest curs hi he participat amb un dolor al turmell esquerre i això té molt de mèrit. Sóc com el Carles Puyol, excapità del primer equip de futbol del FC Barcelona. I ho he fet perquè m’agraden molt. Ara ja estic curat.

Què és el que més li agrada dels StQlímpics?
L’ambient i la festa final que vam fer. Vam veure una projecció de fotos dels StQlímpics i també ens van donar un diploma i fruita.

Quina relació mantenen entre els esportistes de tots els centres?
Ens portem molt bé. Jo els vaig a saludar a tots.

Com és el dia a dia al Centre Ocupacional Aspasur-Valldoreix?
M’hi trobo molt bé. Jo faig ceràmica, esports, i altres coses. Som una família.

Li agrada fer esport?
Sí, molt, i veure’l per la televisió.

Per què és tan important per a vostè fer esport?
He vist gent que ha deixat l’esport, com el Maradona i altres esportistes, i han acabat molt malament, amb problemes amb les drogues.

Quin és el seu esportista de referència?
Leo Messi. És el millor del món i sempre ho serà. És un gran jugador i una gran persona.

Ara s’està jugant el Mundial de futbol. Quina selecció és la seva favorita?
Brasil, segur. Té molts bons jugadors i, tot i que fa molts anys que no el guanyen, aquest any sí que ho faran. Estic veient molts partits.

Jornada final de bàsquet dels StQlímpics. FOTO: Paula Galván
Més informació
 
Comentaris

Destaquem