La felicitat immensa de Gerard Alcaina amb la música electrònica

El jove santcugatenc va participar del Barcelona Beach Festival 2017 com a discjòquei

Gerard Alcaina és un jove santcugatenc de 19 anys que el passat 15 de juliol vivia el seu "somni fet realitat". Ho feia punxant al Barcelona Beach Festival, acompanyant els millors discjòqueis del món, després d'haver guanyat el concurs organitzat per l'emissora radiofònica FlaixFM.

"Tot va començar un dia que estava estudiant a casa, i escoltant la radio vaig veure que l'emissora feia un concurs de dj per al Barcelona Beach Festival, un festival d'electrònica capdavanter a escala nacional. S'havia d'enviar una maqueta d'una hora on havies d'ensenyar les teves habilitats. Vaig fer-ho, i vaig guanyar", explica Alcaina.

Un concurs del qual van participar prop de 300 discjòqueis, amateurs i professionals. "Em va sorprendre. Per a mi va ser tot un honor punxar allí, la veritat", admet. I és que pel festival, que se celebra a Sant Adrià del Besòs, hi van passar més de 40.000 persones, comptant amb un dels cartells més potents en l'àmbit mundial.

"Molts dels meus ídols estaven allà, i això em va arribar molt. L'experiència, tota la gent... és un festival molt gran i molt important. Va ser com un somni fet realitat", recorda. A més, va tenir l'oportunitat de conèixer i intercanviar experiències i opinions amb ells. "Em va agradar intercanviar sensacions sobre les nostres sessions en acabar cada proposta", explica.

Una sessió, la seva, de la qual n'està satisfet. "Vaig fer una sessió progressiva, d'anar pujant a poc a poc el ritme. Intentar portar el públic d'un ritme més tranquil a un de més potent, i la sensació és que a la gent li va agradar", relata.

Moment del Barcelona Beach festival. FOTO: Cedida

Alcaina és estudiant de segon curs de Matemàtiques a la UAB, i la música electrònica és la seva passió. Hi va arribar per una altra passió: la natació. "Fins fa poc era nedador, i la música electrònica m'anava molt bé per estar motivat i entrenar", detalla. Amb el temps, va començar a punxar. "M'agradava això de punxar, i amb el temps vaig anar agafant tranquil·litat", afegeix. N'ha après de forma autodidàcta. "És una passió que tinc, i practicant cada dia", concreta.

Abans del festival, havia anat fent coses com a discjòquei. "Coses més humils", detalla. El festival ha estat "un salt qualitatiu molt gran", admet. I és que, a partir de guanyar el concurs, se li van obrir diferents portes, com ara tocar a la Festa Major de Sant Cugat. "Vulguis o no, t'obre portes. Quant a currículum omple bastant", admet.

Moment de la sessió d'Alcaina durant la Festa Major de Sant Cugat. FOTO: Cedida



Amb tot, té clar que la música electrònica, per a ell, és una afició. Així encara els nous reptes. "Al setembre, en principi, una ràdio ha contactat amb mi per proposar-me coses noves. Sempre combinant-ho bé amb els estudis, perquè sempre estan davant", aclareix. "És la meva passió, i intento compaginar-la amb els estudis", diu.

I és que pujar a un escenari a oferir una sessió, per Alcaina, és "felicitat immensa". "Veure com la gent balla al ritme que tu poses... El fet de sentir el control, i veure com la gent ho passa bé és molt reconfortant. És una sensació molt bonica. És felicitat immensa", clou.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem